ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στη νέα συγκέντρωση αντιεμβολιαστών με χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα

Επεισόδια στη νέα συγκέντρωση αντιεμβολιαστών με χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα
CNN Greece

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, κατά τη νέα συγκέντρωση που πραγματοποίησαν αντιεμβολιαστές -με ισχυρή παρουσία χρυσαυγιτών- με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών και ρίψεις νερού. 

Πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν πολίτες που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, μέσα σε λίγες ημέρες.

Μεταξύ των διαμαρτυρόμενων βρίσκονταν οπαδοί του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και μέλη της νεοναζιστικής Propartia.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν απο τις 19.30 με χρήση χημικών και ρίψεις νερού απο αύρες της αστυνομίας, ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν συμπλοκές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.

Στη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξε ένας τραυματισμός, με ασθενοφόρο να φτάνει λίγη ώρα αργότερα για να παραλάβει τον τραυματία και να κάνει τη διακομιδή του σε νοσοκομείο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε προσαγωγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου. Σε κάποια στιγμή που τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ