ΕΛΛΑΔΑ

Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 σήμερα τα κρούσματα

Αρκουμανέας: Κοντά στα 3.000 σήμερα τα κρούσματα
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τον αριθμό των κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Πέμπτης αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών και να φτάσουν κοντά στα 3.000.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι έχει μειωθεί η αυξητική τάση που παρατηρήθηκε στα κρούσματα και έκανε λόγο για «ένα 5% εμβολιασμένων που νοσεί αυτή τη στιγμή».

Στα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 24ώρου που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκε η τάση αύξησης των νοσηλειών· οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν χθες 161 έναντι 136 την Τρίτη -ημερήσια μεταβολή +18.38%.

Στη «σκιά» της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία «δείχνει τα δόντια της» και στη χώρα μας, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να φτάνει σε υψηλά επίπεδα το τελευταίο διάστημα, συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσουν τα επόμενα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την ανάσχεση του νέου πανδημικού κύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ