ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Φολέγανδρο - Κούγιας: Κωμικοί ισχυρισμοί περί ψυχικής πάθησης

Δολοφονία στη Φολέγανδρο - Κούγιας: Κωμικοί ισχυρισμοί περί ψυχικής πάθησης
ΙΝΤΙΜΕ

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο συνήγορος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο, μετά την είδηση πως ο 30χρονος δράστης εισήχθη σε κέντρο υγείας της Νάξου, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας

Ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για «κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής πάθησης» από τον 30χρονο και τον δικηγόρο του.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

Όπως δήλωσαν ωστόσο οι γιατροί του κέντρου υγείας, δεν τίθεται θέμα απόπειρας αυτοκτονίας, ενώ ο δράστης είναι καλά στην υγεία του.

Νωρίτερα, το Mega είχε μεταδόσει πως επιχείρησε να κρεμαστεί με ένα σεντόνι στο κελί του, στα κρατητήρια Νάξου, για να βάλει τέλος στην ζωή του.

Θα επικαλεστεί ψυχική νόσο

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, αναφερόμενος στην επικοινωνία με τον πελάτη του δήλωσε πως για να υπάρξει ειλικρινής μετάνοια από την πλευρά του χρειάζεται να έχει πλήρη συνείδηση, κάτι που δε συμβαίνει.

Μίλησε ακόμα για ψυχική νόσο που έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό και σημείωσε πως υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα και διάγνωση από ειδικούς που την αποδεικνύει, την οποία και θα προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές.

Μένει να αποδειχθεί ότι όντως υπάρχουν αυτά τα έγγραφα και ποια είναι η διάγνωση των ειδικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ