ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Μπεκατώρου: Με παρενόχλησε σεξουαλικά ολυμπιονίκης στα 16

Σοφία Μπεκατώρου: Με παρενόχλησε σεξουαλικά ολυμπιονίκης στα 16
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μια ακόμα περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσε στην εφηβεία της αποκάλυψε η oλυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου.

Όπως αποκάλυψε, στο περιστατικό εμπλέκεται άλλος oλυμπιονίκης και συνέβη σε ηλικία 16 ετών.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», η Σοφία Μπεκατώρου μετά τις αποκαλύψεις για την κακοποίηση που υπέστη από παράγοντας της Ομοσπονδίας της ιστιοπλοϊάς, αναφέρεται σε μια ακόμη μαύρη σελίδα της ζωής της.

Όπως λέει: «Ναι (σ.σ. είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, ολυμπιονίκη όταν ήμουν 16 ετών ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα».

«Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλοει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι – υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά – και με κοιτάζει. Του λέω "τι κάνεις;". Μου απάντησε "έλα τώρα, δεν θέλεις;". Του απάντησα "όχι" και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω», σημειώνει.

Η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογείται ότι περιέγραψε το σκηνικό στον πατέρα της ο οποίος, όπως λέει, της απάντησε:

«Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα» συμπληρώνει η ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας.

«Κρίνοντας από τον ίδιο αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο» καταλήγει η Σοφία Μπεκατώρου.

Η κ. Μπεκατώρου ζωντάνεψε το κίνημα «Me Too» στην Ελλάδα και έδωσε κουράγιο σε πολλά θύματα να μιλήσουν ανοιχτά για τα περιστατικά κακοποίησης που βίωσαν και να τα καταγγείλλουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ