ΕΛΛΑΔΑ

Από τη Γουατεμάλα η ποσότητα «μαμούθ» κοκαΐνης που κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. στον Πειραιά

Από τη Γουατεμάλα η ποσότητα «μαμούθ» κοκαΐνης που κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ. στον Πειραιά
Ελληνική Αστυνομία

Στον εντοπισμό και κατάσχεση ποσότητα βάρους 350 κιλών κοκαΐνης προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές το μεσημέρι της Πέμπτης, στο λιμάνι του Πειραιά, με τη συμμετοχή της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) αλλά και του ΣΔΟΕ στην επιχείρηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δίωξη Ναρκωτικών μετά από ρεσάλτο σε εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά, εντόπισε τη μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Η πληροφορία που είχαν οι Αρχές ήταν ότι από την Λατινική Αμερική είχε φύγει μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν κρυμμένη σε τσουβάλια καφέ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν πάνω από 100 εμπορευματοκιβώτια μέσα στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στο τελωνείο και την Τετάρτη έκαναν επιχείρηση και εντόπισαν την ποσότητα της κοκαΐνης.

Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία με την αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) αλλά και το ΣΔΟΕ και αυτή την ώρα η έρευνα συνεχίζεται, ενώ έχει ανοίξει μία παράλληλη έρευνα για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη μεταφορά της μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δελτίο Τύπου για την υπόθεση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία:

«Στα πλαίσια διυπηρεσιακής συνεργασίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΚΑΤ. και τη συνδρομή του Γραφείου DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα 12 έως 19 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε εντός του Λιμένα Πειραιά, ευρείας κλίμακας δράση έρευνας εμπορευματοκιβωτίων προερχομένων από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σκοπός των ανωτέρω ερευνών ήταν ο εντοπισμός και η κατάσχεση ποσοτήτων κοκαΐνης, που τυχόν αποκρύπτονταν εντός φορτίων νόμιμων εμπορευμάτων, προς αποφυγή της διάχυσης αυτών στην Ευρωπαϊκή αγορά των ναρκωτικών.

Συνολικά ελέγχθηκαν πάνω από -150- εμπορευματοκιβώτια.

Σε ένα εξ αυτών, προερχόμενο από τη Γουατεμάλα, με νόμιμο φορτίο συσκευασίες (τσουβάλια) καφέ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διακόσιες ενενήντα οκτώ (298) συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους τριακοσίων πενήντα ενός (351) κιλών και επτακοσίων είκοσι πέντε (725) γραμμαρίων.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών διενεργείται προανάκριση, ενώ κλήθηκε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία, με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ