ΕΛΛΑΔΑ

Δύο συλλήψεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Καλλιθέα

Δύο συλλήψεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Καλλιθέα
INTIME

Δύο άνδρες, ηλικίας 22 και 30 ετών, συνελήφθησαν στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και άμεση συνέργεια σε αυτή, πρόκληση βαρέων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας ακόμη 33χρονος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Σεπτεμβρίου 2020 κανονίστηκε, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, συνάντηση στον προαύλιο χώρο ιερού ναού στην Καλλιθέα, μεταξύ του 30χρονου κατηγορούμενου και 24χρονου για την επίλυση προσωπικών διαφορών. Στη συνάντηση προσήλθαν και άλλα άτομα.

Ακολούθησε λογομαχία μεταξύ των δύο ομάδων και κάποια στιγμή ο 30χρονος έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε 22χρονο από την άλλη ομάδα, τον οποίο συνέχισε να πυροβολεί και μετά την πτώση του στο έδαφος. Από την πλευρά του, ο 22χρονος χτύπησε τον 30χρονο, παρουσία του αλλοδαπού που αναζητείται. Αμέσως μετά, οι κατηγορούμενοι διέφυγαν, ενώ ο παθών σοβαρά τραυματισμένος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι με γεμιστήρα ο οποίος είχε 3 φυσίγγια, 50 φυσίγγια και 2 γεμιστήρες, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 65 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 9.350 ευρώ.

Παράλληλα, σε έρευνα στην οικία του 22χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι μπρελόκ με 2 φυσίγγια, πτυσσόμενη ράβδος και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 71 γραμμαρίων.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από το ΤΑ Καλλιθέας, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα, με τα οποία συνελήφθησαν ο 22χρονος και ο 30χρονος.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ