ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Καλέντζι Κορινθίας: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στο Καλέντζι Κορινθίας: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη μάχη με τις φλόγες
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο Καλέντζι Κορινθίας προκειμένου να οριοθετηθεί η μεγάλη φωτιά που μαίνεται σε αγροτική έκταση χωρίς να απειλεί ωστόσο κατοικημένες περιοχές ή διάσπαρτες αγροικίες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 14:00 και στο σημείο επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος έχουν σπεύσει 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη (CL415), ενώ υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Tο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ