ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης: Μικρή άνοδος στις διασωληνώσεις

Τζανάκης: Μικρή άνοδος στις διασωληνώσεις
INTIME/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για τα σενάρια εξέλιξης της πανδημίας,τον αριθμό των κρουσμάτων και τις διασωληνώσεις μίλησε στον ΣΚΑΙ ο ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης

«Τις τελευταίες 7-8 ημέρες έχουμε μια στασιμότητα και όχι την εκθετική αύξηση των προηγούμενων ημερών. Στο πλαίσιο αυτό παραμένουν τα δύο σενάρια που έχουμε προβλέψει. Το καλό σενάριο είναι να φτάσουμε τα 3.000-3.500 κρούσματα σαν μέσος κυλιόμενος όρος, αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί και τηρηθούν τα μέτρα. Το δυσμενέστερο σενάριο με άδηλη την κορύφωση του μπορεί δείχνει 5.000-5.500 κρούσματα έως τον Σεπτέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.
Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί η αύξηση των νέων εισαγωγών, οι οποίες διαμορφώνονται γύρω στις 150-160 καθημερινά και δεν αποκλείεται σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου να φτάσουν και τις 300.
Σχετικά με τους διασωληνωμένους, ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι οι διασωληνωμένοι σταμάτησαν να μειώνονται, πέρασαν σε μια φάση σταθεροποίησης και από τους 125 έφτασαν χθες στους 130.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ