ΕΛΛΑΔΑ

Ενεργοί Μπαμπάδες: Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό από τη μοριοδότηση του Κοινωνικού Τουρισμού

Ενεργοί Μπαμπάδες: Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό από τη μοριοδότηση του Κοινωνικού Τουρισμού
Pixabay

Υπόμνημα διαμαρτυρίας επειδή δεν προσμετρήθηκαν τα μόρια των παιδιών τους στις αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού που υπέβαλαν εκατοντάδες γονείς και δη διαζευγμένοι μπαμπάδες απέστειλαν στον υπουργό Εργασίας,  Κωστή Χατζηδάκη, οι «Ενεργοί Μπαμπάδες».

Σύμφωνα με το υπόμνημα των «Ενεργών Μπαμπάδων», προς τον υπουργό, κ. Χατζηδάκη, «με την ανάρτηση των οριστικών πινάκων διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι οι όλες οι ενστάσεις που υπεβλήθησαν, απορρίφθηκαν με αποτέλεσμα εκατοντάδες γονείς (μπαμπάδες) να αποκλεισθούν οριστικά από τα voucher κοινωνικού τουρισμού. Προκαλεί δε μεγαλύτερη έκπληξη το γεγονός ότι ενώ οι διαζευγμένες μαμάδες δεν υπέβαλαν καν αίτηση στο πρόγραμμα (άρα θα ήταν λογικό να πάρουν εκείνες τα voucher) και οι διαζευγμένοι μπαμπάδες υπέβαλαν, ο ΟΑΕΔ απέρριψε συλλήβδην τις ενστάσεις τους με την δικαιολογία ότι δεν είχαν επισυνάψει στην αρχική αίτηση την Υπεύθυνη Δήλωση Συναίνεσης από την πρώην σύζυγο».

Η ΑΜΚΕ «Ενεργοί Μπαμπάδες», υποστηρίζει ότι είναι «αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και αντίθετη στην κείμενη νομοθεσία η απόρριψη των ενστάσεων που υποβλήθηκαν» και ζητά από τον υπουργό να δει «άμεσα την αδικία που έχουμε υποστεί από τις στρεβλώσεις του συστήματος του ΟΑΕΔ».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Σε προηγούμενη επιστολή που σας είχαμε αποστείλει μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας είχαμε γνωστοποιήσει το μείζον πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τα voucher κοινωνικού τουρισμού, για τα οποία εκατοντάδες γονείς και δη διαζευγμένοι μπαμπάδες δεν προσμετρήθηκαν τα μόρια των παιδιών τους στις αιτήσεις που υπέβαλαν.

Ενημερώσαμε τους μπαμπάδες οι οποίοι προέβησαν σε ενστάσεις προς τον ΟΕΑΔ, ώστε να αποδοθούν και σε αυτούς τα μόρια των τέκνων τους. Σήμερα με την ανάρτηση των οριστικών πινάκων διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι οι όλες οι ενστάσεις που υπεβλήθησαν, απορρίφθηκαν με αποτέλεσμα εκατοντάδες γονείς (μπαμπάδες) να αποκλεισθούν οριστικά από τα voucher κοινωνικού τουρισμού. Προκαλεί δε μεγαλύτερη έκπληξη το γεγονός ότι ενώ οι διαζευγμένες μαμάδες δεν υπέβαλαν καν αίτηση στο πρόγραμμα (άρα θα ήταν λογικό να πάρουν εκείνες τα voucher) και οι διαζευγμένοι μπαμπάδες υπέβαλαν, ο ΟΑΕΔ απέρριψε συλλήβδην τις ενστάσεις τους με την δικαιολογία ότι δεν είχαν επισυνάψει στην αρχική αίτηση την Υπεύθυνη Δήλωση Συναίνεσης από την πρώην σύζυγο.

Ρωτάμε ποιος νόμος αναφέρει ότι για να πάμε διακοπές με τα παιδιά μας χρειάζεται η συναίνεση της πρώην συζύγου μας;

Όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία, η γονική μέριμνα είναι κοινή και σχεδόν κάθε διαζευγμένος πατέρας έχει κοινή γονική μέριμνα με την μητέρα των παιδιών του και δικαίωμα επικοινωνίας με τα παιδιά του μαζί με χρόνο διακοπών μαζί τους, όπως ορίζουν τα ιδιωτικά συμφωνητικά συναινετικών διαζυγίων και οι δικαστικές αποφάσεις. Επιπροσθέτως δε, οι ενστάσεις οι οποίες συλλήβδην απορρίφθηκαν δηλώθηκε ότι κατά την αίτηση αυτών δεν είχε επισυναφθεί η επιμέλεια των τέκνων.

Δηλαδή οι μπαμπάδες θεωρούνται ικανοί και άξιοι να έχουν την ευθύνη και την φροντίδα των παιδιών τους κατά την διάρκεια των διακοπών τους με τα παιδιά (αυτό άλλωστε είναι ο ορισμός της επιμέλειας) αλλά δεν δικαιούνται τα μόρια που προκύπτουν από τα νόμιμα παιδιά τους επειδή δεν έχουν την επιμέλεια. Ο ορισμός του παραλογισμού. Αντιθέτως δε, στις ενστάσεις τους οι μπαμπάδες επισύναψαν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης όπου αποδεικνύεται το αυτονόητο, η ύπαρξη των τέκνων τους.

Η Υπηρεσία του ΟΑΕΔ σε κάθε περίπτωση αντλεί αυτά τα στοιχεία από το σύστημα, διότι οι χρήστες πιστοποιούνται με κωδικούς TAXISNET.

Κύριε Υπουργέ είναι αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και αντίθετη στην κείμενη νομοθεσία η απόρριψη των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

Επικοινωνήσαμε με το γραφείο σας και η κ. Κορακάκη στην οποία αναφέραμε το πρόβλημα, μας ζήτησε να σας αποστείλουμε εγγράφως το υπόμνημα-διαμαρτυρία μας για να σας το διαβιβάσει.

Σας παρακαλούμε να δείτε άμεσα την αδικία που έχουμε υποστεί από τις στρεβλώσεις του συστήματος του ΟΑΕΔ.

Επισυνάπτουμε ενδεικτικά μία απορριπτική απόφαση.

Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του Παιδιού - ΑΜΚΕ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ