ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές σε εξέλιξη σε Επίδαυρο, Εύβοια και Χαλκιδική

Φωτιές σε εξέλιξη σε Επίδαυρο, Εύβοια και Χαλκιδική
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Ασκληπιείου, στο Δήμο Επιδαύρου, ενώ άλλη μία πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Λίμνη Ευβοίας. Την ίδια στιγμή, πύρινο μέτωπο κατακαίει δύσβατη δασική έκταση στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής

Σημειώνεται ότι και στις τρεις περιπτώσεις κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στο Ασκληπιείο Επιδαύρου, το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται νοτιοδυτικά από το Λυγουριό, με τους βοριάδες που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 14:30 και στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 52 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ υπάρχει συνδρομή και από οχήματα των ΟΤΑ (υδροφόρες κλπ.).

Παράλληλα, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Αναφορικά με τη φωτιά στην Λίμνη Ευβοίας, η οποία ξέσπασε περί τις 15:40, επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ.

Εξάλλου, στην περιοχή έχουν σπεύσει και 6 αεροσκάφη με 3 ελικόπτερα (εκ των οποίων το ένα συντονίζει από αέρος την επίχειρηση κατάσβεσης).

Το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται βορείως της Λίμνης Ευβοίας. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για απειλούμενες κατοικημένες περιοχές, αν και στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες.

Η φωτιά στον Ταξιάρχη Χαλκδικής εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 14:00. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν για την κατάσβεσή της 28 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία και μέχρι αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ