ΕΛΛΑΔΑ

Γ.Κυρίτσης: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει η εκκένωση του Πειραιά

Γ.Κυρίτσης: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει η εκκένωση του Πειραιά

Στο τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσει η εκκένωση του λιμανιού του Πειραιά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

«Ο Πειραιάς θα αρχίσει να αδειάζει εντατικά από το τέλος της εβδομάδας», δήλωσε ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Οι αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας θα αποτρέψουν τα φαινόμενα βίας (από τους πρόσφυγες). Δεν θα χρησιμοποιήσουμε βία, ο κόσμος πείθεται και μεταφέρεται. Η κατάσταση βελτιώνεται μέρα με τη μέρα», επεσήμανε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το κέντρο φιλοξενίας που ετοιμάζεται στον Σκαραμαγκά θα είναι συνολικής χωρητικότητας 3000 θέσεων και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Αναφορικά με την Ειδομένη ο Γιώργος Κυρίτσης υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες έχουν αρχίσει να κατανοούν ότι τα σύνορα έχουν οριστικά κλείσει και πως στους χώρους φιλοξενίας οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από ότι στον καταυλισμό της Ειδομένης.

«Στην Ειδομένη ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έχουν κλείσει τα σύνορα, αιτήσεις ασύλου δεν θα γίνουν από άτυπες εγκαταστάσεις αλλά από οργανωμένους χώρους φιλοξενίας», ισχυρίστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ