ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου για ένα κινητό

Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου για ένα κινητό
ΙΝΤΙΜΕ

Ένας 15χρονος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, μετά από επίθεση που δέχτηκε από μία παρέα περίπου επτά ατόμων που ήθελαν να του κλέψουν το κινητό

Ο 15χρονος είχε πάει για να κάνει βόλτα στον Εύοσμο με ένα φίλο του, μέχρι που είδε την ομάδα ατόμων να τον πλησιάζει, με πρόσχημα ότι πίστεψαν ότι τους φωτογράφιζε με το κινητό του τηλέφωνο.

Στη συνέχεια του άρπαξαν το κινητό από τα χέρια και τον χτύπησαν άσχημα.

Η μητέρα του 15χρονου αναφέρει στο GRTimes.gr, ότι το παιδί της ζει από θαύμα και ξέσπα ζητώντας «να βρεθούν αυτοί οι άνανδροι αλήτες, γιατί το παιδί μου ήταν πεσμένο και συνέχισαν να το χτυπάνε με μανία».

Όπως ανέφερε μάλιστα, δίνει αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Η Νατάσα Κουκουγιάννη, αναφέρει ότι όλα συνέβησαν περίπου στις 21:00, όταν ο γιος της βρισκόταν με έναν φίλο του στην πλατεία Ευόσμου.

«Την ώρα που καθόντουσαν δίπλα στην εκκλησία, μια παρέα επτά ατόμων τους προσέγγισε θεωρώντας ότι το παιδί τους έβγαλε φωτογραφία. Του είπαν “έλα λίγο πιο πέρα να μιλήσουμε” στο πλάι του δημαρχείου και αυτά δυστυχώς πήγαν. Εκεί τους επιτέθηκαν. Είδαν στο κινητό του ότι δεν υπήρχε φωτογραφία και αφού το διαπίστωσαν αυτό, του το πήραν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν».

Σύμφωνα με τη μητέρα, τουλάχιστον τέσσερα από τα επτά άτομα τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στον αυχένα με μανία, ακόμη και όταν ήταν λιπόθυμος, πεσμένος κάτω.

Έχει μώλωπες στο πρόσωπο και στο σώμα και επειδή φορούσε σιδεράκια του προκλήθηκαν και πληγές στο στόμα.

«Στον φίλο του έδωσαν μια σφαλιάρα και δεν του έκαναν κάτι άλλο. Ίσως τον απείλησαν, ίσως πάγωσε και ενδεχομένως από το σοκ δεν κάλεσε εκείνη την ώρα την αστυνομία» εξηγεί η κα. Κουκουγιάννη, λέγοντας πως από ότι πληροφορήθηκε, πρόκειται για μια ομάδα επτά ατόμων με ηλικίες πιθανότατα από 16 έως 18, ενώ όπως της είπαν το ένα άτομο κατοικεί στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

«Δεν ήταν αργά. Ούτε είναι προκλητικός ο γιος μου. Είναι ένα πολύ ήσυχο παιδί, ιδιαίτερα ευγενικό που δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Δεν τους ήξερε καν. Κρατούσε απλά το κινητό του στα χέρια» λέει η κα. Κουκουγιάννη.

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγω για ελλιπή αστυνόμευση, ενώ είναι όλο και πιο συχνά τέτοια περιστατικά βίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ