ΕΛΛΑΔΑ

Ειδομένη: Υπό διερεύνηση το περιστατικό με το αλλοιωμένο φαγητό

Ειδομένη: Υπό διερεύνηση το περιστατικό με το αλλοιωμένο φαγητό
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Υπό διερεύνηση από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης, βρίσκεται το περιστατικό εντοπισμού αλλοιωμένου φαγητού, κατά τη σίτιση της Κυριακής.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το φαγητό μοιράστηκε από την PRAKSIS, ενώ την ευθύνη προμήθειάς του έχουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι ανέφεραν ότι πρώτη φορά διαπιστώθηκε τέτοιο πρόβλημα από την ιδιωτική εταιρία παρασκευής φαγητού στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια και το θέμα θα διερευνηθεί.

Να σημειωθεί ότι αν και οι πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν για στομαχικές διαταραχές, εντούτοις κανείς δεν προσήλθε για παροχή πρώτων βοηθειών στα ιατρεία των ΓΧΣ.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή, άγνωστοι διέρρηξαν χθες την αποθήκη της Ύπατης Αρμοστείας και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.

Υπό κατάληψη η εθνική Θεσσαλονίκης-Ευζώνων

Υπό κατάληψη από πρόσφυγες και μετανάστες παραμένει για τρίτο 24ωρο η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του βενζινάδικου του Πολυκάστρου, σημείο όπου έχει «στηθεί» τον τελευταίο καιρό πρόχειρος καταυλισμός με φιλοξενούμενα περισσότερα από 1.000 άτομα.

Οι διαδηλωτές ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ έχουν στήσει σκηνές στο οδόστρωμα. Από το σημείο διέρχονται μόνο Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία, η κίνηση των οποίων διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες. Αντίθετα, τα βαριά οχήματα, φορτηγά και νταλίκες, κινούνται μέσω παρακαμπτήριων δρόμων.

Ανάλογη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και στον παλιό δρόμο Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του Λιμνότοπου.

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη βρίσκεται για 17η μέρα η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - πΓΔΜ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ