ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστός αντιεξουσιαστής κατηγορείται για ληστεία

Γνωστός αντιεξουσιαστής κατηγορείται για ληστεία
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολύ γνωστό άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου κατηγορείται για ληστεία στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η δικογραφία που συντάχθηκσε σε βάρος του διαβιβάστηκε στις δικαστικές Αρχές και ο ανακριτής του έχει επιβάλλει περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του.
Πρόκειται για έναν 30χρονο ο οποίος είχε συλληφθεί στην κατάληψη της φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου το 2020 ενώ οι Αρχές τον είχαν εντοπίσει και σε επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων.
Είναι γνωστές οι σχέσεις του με άτομο που αναζητείται για υπόθεση τρομοκρατίας και συμμετείχε ενεργά σε καταλήψεις των Εξαρχείων.
Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε η ταυτοποίηση με γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στη ληστεία που είχε γίνει το 2017 σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή των Εξαρχείων.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής έχει καλέσει για συμπληρωματική κατάθεση-απολογία τέσσερα άτομα για τα οποία έχες σχηματιστεί δικογραφία για την επίθεση στο ίδρυμα Μητσοτάκη.
Αυτή τη φορά η κατηγορία αφορά σε επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έπαιρναν μέρος σε μέτρα ασφαλείας σε συγκέντρωση-ομιλία μελών της Χρυσής Αυγής.
Από την ανάλυση που έγινε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκε στο σπίτι ενός εκ των τεσσάρων εντοπίστηκε βίντεο από την επίθεση με μολότοφ στους αστυνομικούς και ενημερώθηκαν οι δικαστικές Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ