ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στις γραμμές του ΗΣΑΠ - Κίνηση συρμών μόνο στο τμήμα Κηφισιά - Ταύρος

Φωτιά στις γραμμές του ΗΣΑΠ - Κίνηση συρμών μόνο στο τμήμα Κηφισιά - Ταύρος
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί στις γραμμές του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Η φωτιά ξέσπασε σε καλώδια στις γραμμές επί της Ομηρίδη-Σκυλίτση και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Επειδή οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις υδροφόρες λόγω του ηλεκτρικού φορτίου, επιχείρησαν κατάσβεση με πυροσβεστήρες.

Στο σημείο επιχείρησαν τουλάχιστον 10 πυροσβέστες με δύο οχήματα, ενώ υπήρξε και κινητοποίηση της Αστυνομίας καθώς χρειάστηκε να κλείσει ο δρόμος στο σημείο.

Η εστία φωτιάς ήταν μικρή, ωστόσο η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω των καλωδίων που καίγονταν.

Λόγω του προβλήματος έχει αλλάξει η κυκλοφορία των συρμών του ΗΣΑΠ που κινούνται μόνο στο τμήμα Κηφισιά - Ταύρος.

Για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, καθότι οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης λόγω της πυρκαγιάς που προκλήθηκε σε καλώδια στο τμήμα Ταύρος-Πειραιάς συνεχίζονται, ο ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι εκτάκτως δρομολογούνται λεωφορεία στο τμήμα της νυχτερινής γραμμής 500 από Πειραιά (πλατεία Καραϊσκάκη) μέχρι τον Ταύρο.

Πλησιέστερη στάση επιβίβασης-αποβίβασης είναι στον σταθμό ΗΣΑΠ Ταύρου, επί της οδού Θησέως μετά την οδό Αγ. Πάντων.

Επίσης, οι επιβάτες που μετακινούνται από και προς Πειραιά μπορούν να χρησιμοποιούν τη γραμμή 049 Πειραιάς-Ομόνοια με αφετηρία στην Ακτή Ξαβερίου και τερματική στάση στην οδό Αθηνάς, καθώς και τη γραμμή 040 Πειραιάς-Σύνταγμα με αφετηρία στην Ακτή Ξαβερίου και τερματική στάση στην πλατεία Συντάγματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ