ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης για ρατσιστικό σχόλιο

Εκτός ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης για ρατσιστικό σχόλιο
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκτός της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τέθηκε ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης, έπειτα από ρατσιστικό σχόλιο που έκανε για Κορεάτη αθλητή του πινγκ πονγκ που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με μια λιτή ανακοίνωση, η δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ανακοίνωσε την παύση της συνεργασίας της με τον δημοσιογράφο. «Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1», ανέφερε συγκεκριμένα η ΕΡΤ.

Ο αθλητικογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης, σχολιάζοντας την ήττα του Παναγιώτη Γκιώνη από τον Νοτιοκορεάτη Ζεούνγκ στην πρωινή εκπομπή της Δημόσιας τηλεόρασης εξήρε αρχικά την ικανότητα των Νοτιοκορεατών στο πινγκ πονγκ λέγοντας ότι «δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ».

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο ίδιος αναρωτήθηκε: «αν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;».

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος δημοσιογράφος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιο με το οποίο επέλεξε να αξιολογήσει την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη στον τελικό της σκοποβολής, λέγοντας πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που κατέλαβε την 6η θέση, «τα θαλάσσωσε».

Η ατάκα αυτή προκάλεσε τη δυσφορία της ίδιας και του κύκλου της, με τον δημοσιογράφο να απολογείται στη συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ