ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σταμάτα - Νέο σήμα από το 112: «Κλείστε πόρτες, παράθυρα και καμινάδες»

Φωτιά στη Σταμάτα - Νέο σήμα από το 112: «Κλείστε πόρτες, παράθυρα και καμινάδες»
CNNGreece / Σπύρος Μελισσάρης

Με τη φωτιά στη Σταμάτα να μαίνεται εκτός ελέγχου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε μέσω του 112 επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει η ειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στο μέτωπο της φωτιάς η κατάσταση είναι δραματική, με τους ισχυρούς ανέμους των 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή να ωθούν την μεγάλη πυρκαγιά προς την Πεντέλη, ενώ ήδη ένα σπίτι φαίνεται να έχει παραδοθεί στις φλόγες και πολλά αυτοκίνητα να έχουν καεί.

Με εισήγηση της Πυροσβεστικής εκκενώθηκε από νωρίς ο οικισμός Γαλήνη, ενώ πληροφορίες ότι εκκενώνονται σπίτια και στη Ροδόπολη και την Δροσιά, δεν επιβεβαιώθηκαν από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα δε, με τον ίδιο δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμούς πολιτών.

Την έκταση της φωτιάς, έδωσε με δηλώσεις του και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δήλωσε ότι η μάχη δίνεται πλέον σπίτι προς σπίτι.

«Δίνουμε μάχη σπίτι με σπίτι. Πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, οι δημοτικές αρχές απηύθυναν έκκληση να μην κυκλοφορούν οι πολίτες στους δρόμους, ενώ είχε αποσταλεί και μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους.

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη στη Σταμάτα. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» και τα Έρικσον επιχειρούν από αέρος. Δώσαμε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, καθώς η φωτιά είναι μέσα στο χωριό, γλείφει τα πρώτα σπίτια. Η Αστυνομία απομακρύνει τους κατοίκους με ασφάλεια» δήλωσε o δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Διαβάστε αναλυτικά

Όλες οι εξελίξεις από το μέτωπο της πυρκαγιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ