ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σταμάτα: Προειδοποίηση meteo για ενίσχυση ανέμων στην περιοχή

Φωτιά στη Σταμάτα: Προειδοποίηση meteo για ενίσχυση ανέμων στην περιοχή
CNNGreece / Σπύρος Μελισσάρης

Προειδοποίηση για τις εντάσεις των ανέμων στη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα απηύθυνε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - meteo.gr.

Σε έκτακτη ενημέρωσή του το meteo.gr αναφέρει, ότι οι άνεμοι θα επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ, θα φτάσει τα 6 Μποφόρ.

Αναλυτικά η ενημέρωση από το meteo.gr:

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουλίου 2021 σε δασική έκταση στην περιοχή της Σταμάτας (Αττική). Λόγω των δυνατών ανέμων (4-5 Bf) που πνέουν στην περιοχή, ο καπνός από την πυρκαγιά κινείται πάνω από το λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται από τις κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - meteo.gr (Εικόνα 1).

meteo.gr

Εικόνα 1. Στιγμιότυπο από τις κάμερες του ΕΑΑ - meteo.gr στην Πεντέλη, όπου αποτυπώνεται η διασπορά του καπνού της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα (Αττική).

Με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ - meteo.gr, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ, οπότε και η ένταση των Β/ΒΑ θα φτάσει τα 6 Bf (Εικόνα 2). Θα πρέπει να σημειωθεί πως η διαθέσιμη καύσιμη ύλη της περιοχής βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ευφλεκτότητας, όπως αυτή εκτιμάται με βάση το περιοχόμενο της υγρασίας της. Τέλος, είναι σημαντικό να επισημανθεί πως με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το ΕΑΑ - meteo.gr, η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δασική έκταση, πολύ κοντά σε ζώνη μίξης με αστικές περιοχές.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ