ΕΛΛΑΔΑ

Πυκνοί καπνοί στον ουρανό της Αττικής από την πυρκαγιά στη Σταμάτα

Πυκνοί καπνοί στον ουρανό της Αττικής από την πυρκαγιά στη Σταμάτα

Έντονοι είναι οι καπνοί που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον ουρανό της Αττικής από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Σταμάτας

Πιο αναλυτικά, οι καπνοί είναι ορατοί από σχεδόν ολόκληρη την Αττική ενώ υπενθυμίζεται πως οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες για να σώσουν σπίτια που απειλούνται.

Επιπλέον, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ και ωθούν την μεγάλη πυρκαγιά προς την Πεντέλη, ενώ ήδη ένα σπίτι φέρεται να έχει παραδοθεί στις φλόγες και πολλά αυτοκίνητα να έχουν καεί.

Νωρίτερα, με εισήγηση της Πυροσβεστικής εκκενώθηκε από νωρίς ο οικισμός Γαλήνη, ενώ πληροφορίες ότι εκκενώνονται σπίτια και στη Ροδόπολη και την Δροσιά, δεν επιβεβαιώθηκαν από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα δε, με τον ίδιο δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμούς πολιτών.

Η μάχη με τις φλόγες δίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας, του Διονύσου, της Δροσιάς, της Εκάλης και της Ροδόπολης, ενώ ριπές αέρα αλλάζουν την κατεύθυνση που κινούνται τα μέτωπα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει η ειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, στη δασική #πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 3 ομ. πεζοπόρων, 22 οχήματα, 5 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.

Στη μάχη και το ρωσικό πυροσβέστικό αεροσκάφος Beriev-200

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής επιχειρεί με πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος, γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Μάλιστα στη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα, έχει επιστρατευτεί και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200.

Στη μάχη έχουν ριχθεί και οι κάτοικοι που ρίχνουν νερό στις φλόγες, ενώ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και συνολικά επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 Ε/Π και 8 Α/Φ με το BERIEV-200. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ