SPONSORED ΕΛΛΑΔΑ

«Στην υγεία σας είμαστε κοντά, ακόμα και αν είστε μακριά»

«Στην υγεία σας είμαστε κοντά, ακόμα και αν είστε μακριά»

Υπηρεσίες πληροφόρησης υγείας χωρίς κόστος από την NN Hellas σε κατοίκους των Δωδεκανήσων

Το αγαθό της Υγείας εκτιμάται όσο ποτέ από την παγκόσμια κοινότητα το διάστημα που διανύουμε και το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτήν για όλους τους πολίτες επανήλθε στο προσκήνιο με δυναμικό τρόπο. Η Ελλάδα, εξαιτίας κυρίως της ιδιαιτερότητας του ανάγλυφού της, τόσο ως προς τις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές της ενδοχώρας, όσο ιδίως αναφορικά με τα αμέτρητα νησιά της, αντιμετώπιζε πάντοτε ζητήματα ισότιμης πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.

Οι ακρίτες των μικρών νησιών, οι μόνιμοι κάτοικοι σε νησιά όπως οι Λειψοί, η Τήλος, το Καστελόριζο και άλλα, προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη περίθαλψη είναι υποχρεωμένοι συχνά να ταξιδεύουν προς μεγαλύτερα νησιά, την Κω ή τη Ρόδο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ή ακόμα και προς την κεντρική Ελλάδα.

Υπηρεσίες πληροφόρησης υγείας χωρίς κόστος για κατοίκους στα Δωδεκάνησα

Το 2021 όμως, η κατάσταση αλλάζει, καθώς η λεγόμενη «απομακρυσμένη ιατρική» μπορεί να εφαρμοστεί, χάρη στην πρόοδο και την εξέλιξη της τεχνολογίας. Ειδικά για τους κατοίκους των νησιών των Δωδεκανήσων, ξεκίνησε μία νέα πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την NN Hellas, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η ΝΝ Hellas, παραμένοντας σταθερή στις αξίες της «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε» και θέτοντας, πάντα, τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, παρέχει την υπηρεσία πληροφόρησης υγείας Dr Online χωρίς κόστος, σε περισσότερους από 10.000 κατοίκους της ακριτικής Περιφερειακής Ενότητας της Δωδεκανήσου, συμπεριλαμβανομένων όλων των αποδεκτών κοινωνικής μέριμνας.

Έτσι, στο πρόγραμμα εντάσσονται όλοι οι κάτοικοι των 15 απομακρυσμένων δήμων της Δωδεκανήσου που λαμβάνουν υποστήριξη από τις δομές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και το σύνολο των κατοίκων των Δήμων Αγαθονησίου, Λειψών, Κάσου, Νισύρου, Μεγίστης (Καστελόριζο), Τήλου και Χάλκης.

Η υγειονομική θωράκιση των νησιών, ειδικά σε μία εποχή όπως αυτή που διανύουμε, είναι κρίσιμο ζητούμενο. Ενισχύοντας την υγεία και καλύπτοντας την απόσταση με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της εφαρμογής Dr Online, η ΝΝ Hellas επιβεβαιώνει πως βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο, ακόμα και αν είναι μακριά.

Η εφαρμογή Dr Online και πώς λειτουργεί

Η εφαρμογή Dr Online δίνει τη δυνατότητα τηλεσυνεδρίας μέσω βιντεοκλήσης ή chat, με γιατρούς που δίνουν πληροφορίες υγείας και είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Σε περιπτώσεις που απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση, οι γιατροί προτείνουν τους χρήστες εξειδικευμένο συνάδελφό τους για να απευθυνθούν ή, αν είναι απαραίτητο, να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Google Play και Apple Store και μπορούν όλοι να την κατεβάσουν δωρεάν σε smartphone ή tablet. Ο χρήστης κάνει εγγραφή χρησιμοποιώντας το μοναδικό όνομα και κωδικό που έχει παραλάβει από υπεύθυνους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στη συνέχεια μπορεί να εισέλθει στην εφαρμογή. Μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να επικοινωνήσει απευθείας με ιατρούς αναφορικά με θέματα υγείας, ώστε να τον κατευθύνουν και να βοηθήσουν.

«Στην υγεία σας είμαστε κοντά, ακόμα και αν είστε μακριά»

Με το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με τίτλο «Στην υγεία σας είμαστε κοντά, ακόμα και αν είστε μακριά», η NN Hellas, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διαθέτει σε περισσότερους από 10.000 συμπολίτες μας μια πρωτοποριακή υπηρεσία τηλεϊατρικής. Αποδεικνύει έτσι, πως δίνει έμφαση στην υγεία, την πρόληψη και την ασφάλεια - γιατί η ζωή είναι πιο όμορφη όταν φροντίζεις για τους γύρω σου.

«Με την πρωτοβουλία μας αγκαλιάζουμε τα Δωδεκάνησα, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας που καλύπτουν την απόσταση με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διαθέτουμε σε περισσότερους από 10.000 ακρίτες μια πρωτοποριακή υπηρεσία, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την έμπρακτη δέσμευσή μας προς την ελληνική κοινωνία», δήλωσε σχετικά η κα. Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas, ενώ την πρωτοβουλία χαιρέτισαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου, κα. Χαρούλα Γιασιράνη, που επισήμαναν πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, υπό την παρούσα συγκυρία.