ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης για προφυλάκιση: «Δεν είναι δυνατόν» - Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί

Πέτρος Φιλιππίδης για προφυλάκιση: «Δεν είναι δυνατόν» - Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το δρόμο για τις φυλακές παίρνει ο ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών συναδέλφων του.

Η μεταγωγή του στην Ευελπίδων θα γίνει σήμερα από το τμήμα αναζητήσεων της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο θα τον μεταφέρει στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και από εκεί αναμένεται να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

Πιθανότατα θα οδηγηθεί στην Τρίπολη, όπου κρατούνται έγκλειστοι που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα όπως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο ίδιος φαίνεται πως δεν ανέμενε αυτή την εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα λόγια του όταν άκουσε την απόφαση ήταν:

«Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν…».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, που μεσουρανούσε τηλεοπτικά και θεατρικά, απολογήθηκε την Τρίτη κάτω από άκρα μυστικότητα και αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται.

Ωστόσο, οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν την ανακρίτρια και την εισαγγελέα, οι οποίες ομόφωνα τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο δείχνοντάς του το δρόμο της φυλακής.

Οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου

Ο Κώστας Αρζόγλου ένιωσε από τη μία θλίψη για την κατάληξη του Πέτρου Φιλιππίδη, από τη άλλη περήφανος που ο κόσμος άρχισε επιτέλους να καταγγέλει κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Πιστεύω ότι δεν είναι μία αρχή, αλλά ένα τέλος. Είμαι πολύ περήφανος που ο κλάδος μας άνοιξε το στόμα του. Μακάρι και άλλοι χώροι να τον άνοιγαν. Για σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν άνοιγαν το στόμα τους οι άνθρωποι της πασαρέλας… Γι’ αυτό και λέω ότι προτιμώ να είναι ένα τέλος. Ομολογώ ότι η προφυλάκισή του Πέτρου ήταν ένα διπλό χτύπημα για μένα. Από την μία έπρεπε να γίνει, από την άλλη αισθάνθηκα μία θλίψη», είπε στο Mega και συμπλήρωσε ότι το κοινό είχε ήδη ετυμηγορήσει πριν από τη δικαιοσύνη.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας τόνισε πως μέχρι στιγμής αναμένεται τον Σεπτέμβρη να κλείσουν άλλες δύο υποθέσεις, ωστόσο δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα.

«Δεν υπάρχει τέλος και αρχή. Εμείς σαν Πειθαρχικό λειτουργήσαμε βάση τον εσωτερικό κανονισμό. Η υπόθεση του Φιλιππίδη τελείωσε πριν ενάμισι μήνα όπου αποφασίσαμε την παραπομπή του για οριστική διαγραφή από την Γενική Συνέλευση», είπε κια πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή στο Σωματείο δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. Την αρχή του Σεπτέμβρη κλείνουν άλλες δύο υποθέσεις. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχουν ανοίξει τα στόματα. Είναι συντριπτικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πράγματα τα οποία τα κρατάνε κρυφά, επειδή υπάρχει φόβος».

Οι τρεις καταγγελίες που τον στέλνουν στη φυλακή

Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος του δημοφιλούς ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη ασκήθηκε τον περασμένο Μάιο από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Πέτρου Φιλιππίδη έπειτα από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε, στο πλαίσιο της οποίας προσήλθαν και κατέθεσαν τρεις γυναίκες περιγράφοντας σοβαρά αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος τους από τον δημοφιλή ηθοποιό, τα οποία φέρονται να τελέστηκαν τα έτη 2008, 2010 και 2014. Δηλαδή, σε χρόνο που δεν έχει επέλθει παραγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταγγελλόμενος βιασμός τελέστηκε το 2008 μέσα σε θεατρικό χώρο με τον ηθοποιό να φέρεται να προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις σε βάρος της καταγγέλλουσας χωρίς τη συναίνεσή της και παρά τη σθεναρή άρνηση και αντίσταση που προέβαλε.

Οι πράξεις της απόπειρας βιασμού σύμφωνα με τις καταγγελίες τελέστηκαν τα έτη 2010 και 2014. Σύμφωνα με την πολύωρη κατάθεση που έδωσε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλου νεαρή γυναίκα ο γνωστός ηθοποιός με το πρόσχημα ότι θα την επέστρεφε στο σπίτι της, τη μετέφερε σε απομονωμένο μέρος, όπου αυνανίστηκε μπροστά της και εν συνεχεία αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο αυτοκίνητο του.

Συγκεκριμένα, όπως η ίδια έχει καταγγείλει, τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά και αφού μπήκε στο αυτοκίνητό του για να την επιστρέψει στο σπίτι της, μετά το επαγγελματικό ραντεβού τους, εκείνος την οδήγησε σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό.

Εκεί, «πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. “Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια”. Γέλαγε και χαϊδευόταν! “Τα @@ θα μου κλάσουν τα κανάλια!”», έχει περιγράψει η παθούσα σε καταγγελία της που έχει δει το φως της δημοσιότητας και συνέχισε:

«Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω... Ίσως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό, όμως, άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. “Πάρ’ τον! Πάρ’ τον στο στόμα”, μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. “Αντε γαμ... που θες και ρόλο!».

Κατάθεση περιγράφοντας τον εφιάλτη που βίωσε το 2010, όταν -όπως αναφέρει- ο γνωστός ηθοποιός αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του έδωσε επίσης άλλη μια γυναίκα. Σε κατάσταση σοκ σύμφωνα με την καταγγελία της αν και τού ζητούσε να σταματήσει, εκείνος, συνέχισε να ασελγεί πάνω της. Κατάφερε να τον απωθήσει χτυπώντας τον με το πόδι της και όταν άρχισε να τρέχει προς την πόρτα, εκείνος της είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ