ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σταμάτα - Πατούλης: Μπορεί να είχαμε τραγικά αποτελέσματα, εξετάζεται ο εμπρησμός

Φωτιά στη Σταμάτα - Πατούλης: Μπορεί να είχαμε τραγικά αποτελέσματα, εξετάζεται ο εμπρησμός
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Η άμεση δράση και οι συντονισμένες ενέργειες αποσόβησαν τα χειρότερα στις χθεσινές πυρκαγιές δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Οι φωτιές ήταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές και εάν δεν υπήρχαν σωστές ενέργειες μπορεί να είχαμε τραγικά αποτελέσματα. Η φωτιά μπορεί να αντιμετωπιστεί με αμεσότητα, ενότητα και συντονισμό» σημείωσε ο κ. Πατούλης, στο Mega.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι φωτιές σε Σταμάτα και Ροδόπολη να προήλθαν από εμπρησμό.

«Εξετάζεται και ο εμπρησμός. Και δεν αποκλείεται. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές το ανθρώπινο χέρι συμβάλει σε μια διαδικασία καταστροφής του περιβάλλοντος. Πολύ σύντομα το ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα έχει αποτελέσματα».

Σήμερα θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τα επόμενα 2-3 24ώρα.

«Να αποφύγουμε οποιαδήποτε μορφές εργασίας στο ύπαιθρο, καύση σκουπιδιών ή χόρτων, η μηχανικές κινήσεις που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καθαριστούν και τα οικόπεδα.

Τέλος, σήμερα, θα ανακοινωθούν από την Περιφέρεια οι αίθουσες που θα μπορούν οι πολίτες θα μπορούν να δροσιστούν λόγω καύσωνα.

Στα χέρια των Αρχών ένας μελισσοκόμος

Στο «μικροσκόπιο» του Προανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται η κατάθεση ενός 63χρονου μελισσοκόμου, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει νωρίτερα ως ύποπτος για για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σταμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o μελισσοκόμος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν βρισκόταν στο σημείο, όπου πρωτοξεκίνησε η φωτιά.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν φαίνεται να έπεισαν τις Αρχές, καθώς υπήρχαν ήδη μαρτυρίες, που ανέφεραν ότι πράγματι ο 63χρονος βρισκόταν στην περιοχή.

Πλέον, τα όσα κατάθεσε έχουν τεθεί υπ' όψιν του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος ήδη έδωσε εντολή να σχηματιστεί έκθεση σύλληψης σε βάρος του.

Νωρίτερα, ελεύθερα αφέθηκαν τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί ως ύποπτα για εμπρησμό.

Οι Αρχές Ασφαλείας εξ αρχής εξέταζαν το σενάριο του εκούσιου εγκληματικού εμπρησμού και για αυτό προχώρησαν στις προσαγωγές των τεσσάρων ατόμων, ωστόσο δεν είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από μελισσοκόμο που ετοίμαζε καπνό για τα μελίσσια του. Έτσι, κάλεσαν για κατάθεση και έναν μελισσοκόμο που διατηρούσε τη μελισσοκομική μονάδα του στην περιοχή από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ