ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος σε ΜΕΘ - Τι λένε οι ειδικοί

Κορωνοϊός: Ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος σε ΜΕΘ - Τι λένε οι ειδικοί
ΙΝΤΙΜΕ

Ένας πλήρως εμβολιασμένος ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου με κορωνοϊό

Πρόκειται για έναν 70χρονο που είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Pfizer, ο οποίος κόλλησε κορωνοϊό και πλέον νοσηλεύεται με βαρύτατη πνευμονία.

«Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είναι το πρώτο περιστατικό που βλέπει το νοσοκομείο μας από την έναρξη των εμβολιασμών. Έχει βαρύτατη πνευμονία. Δεν έχουμε το προφίλ του στελέχους. Ήδη έκλεισε χθες η εφημερία με αύξηση των εισαγωγών. Είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer, έχουν περάσει οι 14 μέρες. Δεν έχει υποκείμενα νοσήματα Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων προστατεύει τους 9 από τους 10» είπε στο OPEN ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ανέφερε:

«Τα εμβόλια δημιουργούν άμυνα σε ένα 88% από όσους έχουν εμβολιαστεί. Από τα 5 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων το 1/10 έχει πιθανότητα να κάνει πυρετό και ένα πολύ μικρότερο ποσοστό έχει πιθανότητα να βρεθεί στα χέρια του κ. Καπραβέλου. Στο 25% των ανεμβολίαστων άνω των 50 ετών και οι οποίοι κάποια στιγμή θα συναντηθούν με τον ιό, το ποσοστό δεν θα είναι 10%, θα είναι πολύ μεγαλύτερο και το ποσοστό που θα βρεθούν στην Εντατική δεν θα είναι η εξαίρεση του κανόνα αλλά ο κανόνας».

Τόνισε μάλιστα ότι είναι καλύτερα να είναι εμβολιασμένος κάποιος όταν συναντηθεί με τον ιό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ