ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνονται οι φωτιές στην Αχαΐα: Εντολή εκκένωσης τριών οικισμών - Μάχη να μη φθάσουν στα σπίτια

Μαίνονται οι φωτιές στην Αχαΐα: Εντολή εκκένωσης τριών οικισμών - Μάχη να μη φθάσουν στα σπίτια
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα δύο εστίες πυρκαγιάς στην Αχαΐα σε Ελεκίστρα και Δροσιά, με την Πυροσβεστική να εισηγείται προληπτική εκκένωση τριών οικισμών από δύο περιοχές.

Ειδικότερα, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Σκιαδάς από το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στη Δροσιά και των οικισμών Σούλι και Ρυάκι, από την εστία στην περιοχή Ελεκίστρα, για την οποία ήδη υπάρχουν αναφορές για καταστροφές σε σπίτια. Μάλιστα στην κοινότητα Σουλίου, η εντολή εκκένωσης σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη προωθείται με μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους.

Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη και στις δύο εστίες, ώστε να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, ενώ στην εστία της Ελεκίστρας έχουν ζητηθεί ενισχύσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην Δροσιά αυτή την ώρα επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 24 οχήματα, πέντε αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, ενώ στην μάχη με την πυρκαγιά έχει μπεί και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος BERIEV-200.

Στην εστία της Ελεκίστρας επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχμήματα, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα του δήμου Πατρέων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Φαρμάκης περιέγραψε ως αρκετά δύκολη την κατάσταση στο Σούλι, λέγοντας ότι έχουν καεί δύο σπίτια:

«Η φωτιά εξαπλώνεται με τρομερή ταχύτητα. Έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή του Σούλι, μέχρι αυτή την ώρα. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Υπάρχει και δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Δροσιάς στο Δήμο Ερυμάνθου, έχει εκκενωθεί και εκεί ο οικισμός. Στα σημεία έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, έχουμε ζητήσει και ενισχύσεις».

Να σημειωθεί ότι η εντολή για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιάς στην Αχαΐα, δόθηκε από την Πυροσβεστική λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι από την φωτιά.

Στο μεταξύ, διεκόπη, για προληπτικούς λόγους, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιμετρική οδό της Πάτρας, αφού μεγάλο τμήμα του δρόμου βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Δροσιά

Η φωτιά στην κοινότητα Δροσιάς στην Αχαΐα, μαίνεται σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Ζητήθηκαν ενισχύσεις για την πυρκαγιά στην Ελεκίστρα

Η φωτιά στην περιοχή Ελεκίστρας, στις παρυφές της Πάτρας έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων που προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ