ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές στην Αχαΐα: Σε μέγιστη ετοιμότητα οι υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ με εντολή Κικίλια

Φωτιές στην Αχαΐα: Σε μέγιστη ετοιμότητα οι υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ με εντολή Κικίλια
ΙΝΤΙΜΕ

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έθεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τις υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ στην Πάτρα, καθώς λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά σε κατοικημένες περιοχές, μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο δύο πυροσβέστες και μία γυναίκα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικα προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ