Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για μπαλόνι μετεωρολογίας που έπεσε στη θάλασσα
Την κινητοποίηση των αρχών Θεσσαλονίκης προκάλεσε μια αναφορά πολίτη το βράδυ της Τετάρτης, για ένα περίεργο αντικείμενο που έμοιαζε με μπαλόνι, το οποίο έπεσε στη θάλασσα.
Λίγο μετά τις 21:30 το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δέχτηκε τηλεφώνημα από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι είδε ένα αντικείμενο που μοιάζει με αερόστατο να πέφτει στη θάλασσα. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Αγία Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα thestival, η Αστυνομία ενημέρωσε το Λιμενικό και άμεσα δόθηκε εντολή να πλεύσει προς την περιοχή περιπολικό σκάφος. Ανοιχτά της Αγίας Τριάδας έπλευσε και ένα σκάφος της εθελοντικής ομάδας Ο.Φ.Κ.Α.Θ. Τα σκάφη δεν εντόπισαν το παραμικρό.
Λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ότι το αντικείμενο που έπεσε στη θάλασσα ήταν ένα μπαλόνι μετεωρολογίας (συλλέκτης μετεωρολογικών δεδομένων).
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης επικοινώνησε με το Γραφείο Παρατηρήσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εδρεύει στον αερολιμένα Μακεδονία. Οι μετεωρολόγοι επιβεβαίωσαν ότι το μπαλόνι που έπεσε στη θάλασσα ανήκει στην υπηρεσία τους.

Πότε «κλείνουν» τα προγράμματα «Ανακαίνιση Κατοικίας» - «Σπίτι μου ΙΙ»
06:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για μόνιμο διορισμό 5.486 εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια
05:00
Επίδομα διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων: Μέχρι 500 ευρώ μηνιαίως - Οι διαδικασίες χορήγησης του
04:00
Σε λειτουργία η νέα Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026 μέσω του myAGRO από την ΑΑΔΕ
03:00