ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον ανθρώπινο σκελετό σε βαρέλι - Τι εκτιμούν οι ειδικοί

Κρήτη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον ανθρώπινο σκελετό σε βαρέλι - Τι εκτιμούν οι ειδικοί
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Θρίλερ στην Κρήτη με τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν μέσα σε βαρέλι, στον Πλατανιανό ποταμό, στο Ρέθυμνο.

«Θα πρέπει να μιλήσει τώρα το DNA» τόνισε στο Cretalive υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας στην Κρήτη σε σχέση με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως εκτιμούν οι ιατροδικαστές, πρόκειται για άνδρα ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε και «ενταφιάστηκε» σε συνθήκες απόλυτης στεγανοποίησης, ένα χειμώνα πριν ένα χρόνο, ίσως και δύο ή και τρεις.

Με βάση την αναζήτηση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ, ενδέχεται η περίπτωση που διερευνάται να μην είναι καν γνωστή ή για την ακρίβεια σε γνώση των διωκτικών Αρχών.

Εξετάζεται δηλαδή και το σενάριο να πρόκειται για μία ανθρωποκτονία που αγνοούσαν μέχρι σήμερα και οι Αρχές καθώς ουδείς αναζήτησε τον αγνοούμενο άνδρα.

Μια περίπτωση από αυτές που εξετάζονται είναι η εξαφάνιση νεαρού Αλβανού από την περιοχή του νότιου Ρεθύμνου - μια εξαφάνιση που είχε συνδεθεί με πολύκροτη ποινική υπόθεση.

Πρόκειται πάντως για ένα ενδεχόμενο που απομακρύνεται, καθώς πρόκειται για νεαρό άτομο, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Έτσι, μία εκδοχή που διερευνάται είναι αν ο άνδρας είναι αλλοδαπός, πιθανότατα κάποιος μετανάστης.

Αστυνομικοί κύκλοι δηλώνουν ότι οι ιατροδικαστές δεν εντόπισαν μακροσκοπικά κάποια εμφανή τραύματα π.χ. από πυροβόλο όπλο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive οι ειδικοί φέρονται να έχουν μία εικόνα του μηχανισμού θανάτου. Μπορεί για παράδειγμα ο θάνατος να ήταν ασφυκτικός.

Σε κάθε περίπτωση, το πόρισμα των ιατροδικαστών θα συμπληρωθεί με τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Οι ιατροδικαστές με βάση τις απεικονιστικές εξετάσεις (οδοντοστοιχία κλπ) μιλούν για έναν μεσήλικα άνδρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ