ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση κακοποίησης του 18χρονου Γιάννη

Χανιά: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση κακοποίησης του 18χρονου Γιάννη
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Τους αστυνομικούς πείστηκε τελικώς να ακολουθήσει ο 18χρονος Γιάννης, το αγόρι με νοητική υστέρηση, θύμα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης, σε περιοχή του νομού Χανίων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ευτυχίας Πενταράκη στο ertnews.gr, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του παππού και του ιερέα θείου του, οι οποίοι δεν συνεργάστηκαν με τους αστυνομικούς, κρατώντας αντίθετα τον 18χρονο μέσα στο σπίτι στο χωριό Γλώσσα.

Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν εάν υπήρξε παράνομη παρακράτηση.

Ο 18χρονος πείστηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς από τους ανθρώπους του χωριού που επί μεγάλο διάστημα έχουν αναλάβει τη φροντίδα του.

Την επόμενη Τρίτη αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σχετικά με την προσφυγή συγγενούς της οικογένειας, που επιθυμεί να αναλάβει την κηδεμονία του Γιάννη και να αφαιρέσει την επιμέλεια από τον ήδη προφυλακισθέντα πατέρα του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από ένα μήνα σε δήμο του νομού Χανίων, όταν και έγινε καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το αγόρι.

Σύμφωνα με την κοινωνική έρευνα, αλλά και όσα εξομολογήθηκε το παιδί, ο πατέρας του το έδερνε και το κλείδωνε έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να κοιμάται σε ένα παλιό, βρώμικο αυτοκίνητο, στα χωράφια ακόμα και πάνω σε δέντρα.

Παράλληλα, ο ίδιος κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 14 ετών από 66χρόνο, τον οποίο και κατονόμασε.

Ο πατέρας αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας στον βιασμό του παιδιού του και για ενδοοικογενειακή βία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο 66χρονος κατηγορείται για τον βιασμό του Γιάννη με την επιβαρυντική περίπτωση κατά προσώπου με προβλήματα με ειδικές ανάγκες.

Αμφότεροι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ