ΕΛΛΑΔΑ

Στη λεωφόρο Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες για τις παραβιάσεις του «κόκκινου»

Στη λεωφόρο Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες για τις παραβιάσεις του «κόκκινου»
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από τη λεωφόρο Ποσειδώνος ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής τη δοκιμαστική λειτουργια του πρώτου συστήματος εντοπισμού παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη, καθώς πρόκειται για μία πολυσύχναστη οδική αρτυρια, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας, αλλά και της ΕΛ.ΑΣ., παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις.

Η πιλοτική εφαρμογή και ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων θα ολοκληρωθεί σύντομα, προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν προς χρήση από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής δήλωσε:

«Η βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου ενισχύει σημαντικά την οδική ασφάλεια. Η συχνότητα των ελέγχων για αυτή την τόσο επικίνδυνη παράβαση του κόκκινου σηματοδότη, μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για την αποτροπή τροχαίων. Χρέος μας είναι να προστατέψουμε τις ζωές, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών».

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι οι πρώτες κάμερες είναι ήδη σε λειτουργία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία για χρήση, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος από τη διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

«Προϋπόθεση για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι η ατομική συνείδηση, η υπευθυνότητα, η ολοκληρωμένη εκπαίδευση, αλλά και η παιδεία των χρηστών του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερα η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνύπαρξη σε όλο το οδικό δίκτυο. Και φυσικά η αρμονική συνύπαρξη και η ασφάλεια, συμπεριλαμβάνει όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου της» σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ