ΕΛΛΑΔΑ

17 Νοέμβρη: Εκτός φυλακής ο Ηρακλής Κωστάρης - Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία Μπακογιάννη

17 Νοέμβρη: Εκτός φυλακής ο Ηρακλής Κωστάρης - Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία Μπακογιάννη
ΑΠΕ / ΣΑΪΤΑΣ Π

Απολύθηκε υπό όρους, έπειτα από 19 χρόνια κράτησης, ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της «17 Νοέμβρη».

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια -μεταξύ άλλων και για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο Ηρακλής Κωστάρης και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ποιος είναι ο Ηρακλής Κωστάρης της «17Ν»

Ο Κωστάρης, «Χάρης» ή «Τάκης» όπως ήταν το ψευδώνυμό του, εντάχθηκε στη «17 Νοέμβρη» το 1987, μέσω του επίσης καταδικασμένου Παύλου Σερίφη, με τον οποίο μεγάλωσε στο ίδιο σπίτι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, ήταν παιδικός φίλος και κουμπάρος με τον Κώστα Καρατσώλη, τον οποίο και στρατολόγησε στην οργάνωση και του έδωσε το ψευδώνυμο «Στέλιος».

Ο Κωστάρης είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα. Αρχικά είχε τηρήσει σκληρή στάση και δεν απολογήθηκε, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε την συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη.

Καταδικάστηκε σε μία φορά ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή στην οργάνωση.

Τα τελευταία χρόνια λάμβανε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένειά του, ενώ λάμβανε και εκπαιδευτικές άδειες, σπουδάζοντας Πληροφορική. Εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών (ΚΑΥΦ) των Φυλακών Κορυδαλλού.

Από το 2017 συμπλήρωσε τις νόμιμες προϋποθέσεις για ύφ’ όρον απόλυση, είχε υποβάλει σειρά αιτήσεων, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Τον Ιούνιο του 2011 ο Ηρακλής Κωστάρης έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά και αφού πήρε το πτυχίο του γράφτηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνίες και Δίκτυα Δεδομένων» του Πανεπιστημίου Δυτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ