ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί πoυ είχαν κληθεί για την κακοποίηση της 31χρονης

Έγκλημα στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί πoυ είχαν κληθεί για την κακοποίηση της 31χρονης
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι αστυνομικοί που, σύμφωνα με καταγγελία ενοίκου της πολυκατοικίας στη Δάφνη, είχαν κληθεί στις 11 Ιουλίου για τον έντονο καβγά που είχε ο γυναικοκτόνος, 19 ημέρες πριν δολοφονήσει την 31χρονη σύζυγό του.

Μία γειτόνισσα που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία είχε καλέσει την Αστυνομία, η οποία ωστόσο -όπως η ίδια καταγγέλλει- απλώς πέρασε έξω από την πολυκατοικία χωρίς να ελέγξει το διαμέρισμα.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η συγκεκριμένη ένοικος της πολυκατοικίας είχε γράψει:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η καταγγελία ενοίκου ότι οι αστυνομικοί έφυγαν άπραγοι είναι απολύτως βάσιμη και «με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.

Από ζήλια φέρεται να σκότωσε τη σύζυγό του

Ως ένα ζευγάρι που τσακωνόταν συχνά περιγράφουν οι γείτονες της πολυκατοικίας στην οδό Λάμπρου Κατσώνη στη Δάφνη, όπου νωρίτερα την Παρασκευή σημειώθηκε νέο περιστατικό γυναικοκτονίας.

Πρόκειται για την έκτη γυναικοκτονία που καταγράφεται τους τελευταίους επτά μήνες στη χώρα μας.

Ο 40χρονος άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα την 31 ετών σύζυγό του στο λαιμό και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνομία. Το κίνητρο της δολοφονίας αποδίδεται στην «υπερβολική ζήλια» του συζυγοκτόνου. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι μαχαίρωσε τη γυναίκα του από «ζήλια».

Μετά την ομολογία του δράστη άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στην οδό Λάμπρου Κατσώνη στη Δάφνη, όπου διέμενε το ζευγάρι και βρήκαν την άτυχη γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Το ζευγάρι, αλβανικής καταγωγής διατηρούσε ψητοπωλείο στην περιοχή. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα διέμεναν εδώ και δύο χρόνια.

Οι γείτονες ανέφεραν ότι οι τσακωμοί ήταν συχνοί μεταξύ του ζευγαρίου και ότι υπήρξε ένας έντονη λογομοχιά την προηγούμενη ημέρα στο ψητοπωλείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ