ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Καθυστερήσεις στους οδικούς άξονες για Χαλκιδική - Νεκρή πόλη ο Βόλος

Καύσωνας: Καθυστερήσεις στους οδικούς άξονες για Χαλκιδική - Νεκρή πόλη ο Βόλος
AP/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με χαμηλές ταχύτητες και καθυστερήσεις, ιδίως σε κομβικούς σηματοδότες του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής συνεχιζόταν, στη μιάμιση το μεσημέρι του Σαββάτου, η έξοδος των Θεσσαλονικέων προς τις παραλίες των κοντινών νομών για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως το τρέχον σαββατοκύριακο αποτελεί ταυτόχρονα και την έναρξη της περιόδου του δεύτερου κύματος θερινών αδειών.

Η έξοδος ξεκίνησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, με αυξημένη κίνηση επί της Μουδανίων, ιδίως στο τμήμα από το εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» ώς το ύψους του Ν.Ρυσίου, με τους εκδρομείς να εγκαταλείπουν την πόλη, για να αναζητήσουν οάσεις δροσιάς στις κοντινές ακτές, κόντρα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής εξακολουθούσε το μεσημέρι να είναι αυξημένη στην Κρυοπηγή, τη Νικήτη και τη Γερακινή και γενικά όπου υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γινόταν η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων, από τα οποία πολλοί εκδρομείς διέρχονται για να προσεγγίσουν τις παραλίες της Πιερίας.

Νεκρή Πόλη ο Βόλος λόγω καύσωνα

Μία πόλη χωρίς κατοίκους θυμίζει ο Βόλος εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της άπνοιας που επικρατούν στην Μαγνησία, παρά την εγγύτητα με την θάλασσα, αφού ο κόσμος από χθες φεύγει προς τις εξοχές για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο του Βόλου έφθασε τους 38 βαθμούς, στον Περιφερειακό τους 40,2 και στην παραθαλάσσια Αγριά τους 37,3, ενώ η υγρασία έχει περιοριστεί λόγω των ειδικών συνθηκών στο 37%.

Οι κάτοικοι του Βόλου από χθες το απόγευμα, αλλά και σήμερα ως το μεσημέρι εγκαταλείπουν την πόλη και στην συντριπτική τους πλειοψηφία κατευθύνονται προς τα θέρετρα και τις ακτές του Πηλίου για να δροσιστούν με βουτιές στη θάλασσα. Όμως στις εξόδους προς το Πήλιο βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» του ατελείωτου μποτιλιαρίσματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές αυτοκινήτων για πολλά χιλιόμετρα προς Αγριά, Λεχώνια και Καλά Νερά.

Οι παραλίες και οι πλαζ τόσο περιμετρικά του Βόλου, στις Αλυκές και στον Άναυρο, αλλά και σε όλο το Πήλιο, ανατολικό και δυτικό, έχουν βουλιάξει από κόσμο που προσπαθεί να δροσιστεί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έφυγαν για τις κοντινές Σποράδες και κυρίως για την Σκιάθο που έχει και την ευκολότερη πρόσβαση. Τα πλοία έφυγαν γεμάτα από τον Βόλο, χθες και σήμερα, με κόσμο για τις διακοπές του ή με ταξιδιώτες του τριημέρου που επιθυμούσαν να ξεφύγουν από την πόλη.

Πάντως όσοι παραμένουν στον Βόλο βλέπουν μία πόλη διαφορετική χωρίς κίνηση στο εμπορικό κέντρο και λιγοστά αυτοκίνητα να κινούνται στους δρόμους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ κάποιοι δεν διστάζουν να βρέχουν τα κεφάλια τους μέσα σε συντριβάνια.

Παράλληλα ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν στην διάθεση των πολιτών ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες για να φιλοξενηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτές είναι οι αίθουσες στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (πρώην Νομαρχία),το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» πίσω από το δημαρχείο και το Πολιτιστικό Κέντρο στους Αγίους Αναργύρους.

Η Πολιτική Προστασία δε με ανακοινώσεις της εφιστά την προσοχή των πολιτών που βρίσκονται στην ύπαιθρο να μην ανάβουν φωτιές, λόγω της επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων και του καύσωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ