ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Ποια μέτρα πήραν οι δήμοι Τρικκαίων και Καρδίτσας για τους πολίτες

Καύσωνας: Ποια μέτρα πήραν οι δήμοι Τρικκαίων και Καρδίτσας για τους πολίτες
Φωτογραφία Αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανάσες δροσιάς αναζητούν οι κάτοικοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας, σε σιντριβάνια, πάρκα, παραλίες γειτονικών νομών και χωριά του ορεινού όγκου, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες είναι πλέον γεγονός.

Οι περισσότεροι κάτοικοι που παρέμειναν στις πόλεις βγήκαν νωρίς το πρωί για ψώνια, ενώ το μεσημέρι ολόκληρες γειτονιές έχουν ερημώσει. Παράλληλα αρκετά δύσκολες είναι και οι συνθήκες για τους αγρότες, λόγω του καύσωνα, να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες αγροτικές εργασίες.

Ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε, λαμβάνει σειρά μέτρων. Οι κλιματιζόμενοι χώροι στο Ε ΚΑΠΗ (έναντι ΔΕΗ) για τους πολίτες και στο Κέντρο Κοινωνικών Δομών (Ομήρου 6) θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, έως και 24 ώρες το 24ωρο αν παραστεί ανάγκη. Σημειώνεται ότι η είσοδος θα γίνεται με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία των εργαζόμενων του δήμου σε εξωτερικές εργασίες, βάσει και της σχετικής εγκυκλίου που εκδόθηκε. Λόγω του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, σε ετοιμότητα βρίσκονται υδροφόρες, μηχανήματα έργου, αλλά και λοιπό τεχνικό προσωπικό του δήμου.

Ο Δήμος φροντίζει για επιπλέον φροντίδα και παροχή νερού για αδέσποτα ζώα. Η ΔΕΥΑΤ αναλογιζόμενη τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την ανάγκη για νερό των συμπολιτών αυτή την περίοδο, ανακοινώνει ότι δεν θα προβεί σε διακοπές νερού λόγω οφειλών, μεσούντος του καύσωνα.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο πρόεδρος, Χρήστος Αναστασίου, δε θα γίνουν διακοπές υδροδότησης μέχρι και 16 Αυγούστου 2021. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, είναι να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Δήμος Καρδίτσας

Ανοικτή για το κοινό θα παραμείνει το προσεχές χρονικό διάστημα και για όσο θα διαρκεί ο καύσωνας η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας. Η αίθουσα συνεδριάσεων θα παραμείνει ανοικτή τις καθημερινές από τις 7 το πρωί μέχρι στις 8 το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο από τις 10 π.μ. μέχρι στις 8 το απόγευμα.

Εξάλλου κατά τις ώρες που η αίθουσα θα είναι ανοικτή θα λειτουργεί και η τηλεφωνική γραμμή 24413 50772 για την περίπτωση αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού.

Τέλος κατόπιν συνεννοήσεως του Δήμου Καρδίτσας και του Ιατρικού Συλλόγου με το ΕΚΑΒ, όλες τις ημέρες του καύσωνα θα βρίσκεται ασθενοφόρο στον κεντρικό τομέα της πόλης για την περίπτωση αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ