ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Κυνήγησε τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι και την τραυμάτισε με μαχαίρι

Ρόδος: Κυνήγησε τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι και την τραυμάτισε με μαχαίρι
ΙΝΤΙΜΕ

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην Ιαλυσό Ρόδου. 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αργά χθες το βράδυ, 47χρονος αρχικά απείλησε με μαχαίρι την 36χρονη σύζυγό του από την Αλβανία και στη συνέχεια την κυνήγησε μέσα στο σπίτι τους.

Η γυναίκα αντιστάθηκε στην επίθεση του φερόμενου ως δράστη και τραυματίστηκε στα χέρια, το λαιμό και την κοιλιά της.

O δράστης παραπεμφθεί αύριο στην μία το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα του είχε πει ότι θέλει να χωρίσουν.

Όπως κατέθεσαν στην αστυνομία οι γείτονες, στο σπίτι ξέσπασε άγριος καυγάς λίγο πριν τις 12 το βράδυ μεταξύ του ανδρόγυνου. Η γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια, όταν ο 47χρονος έβγαλε στιλέτο και άρχισε να την απειλεί. Οι φωνές της, τον έκαναν να σταματήσει προσωρινά και να φύγει με τη μοτοσικλέτα του, όπως επέστρεψε ξανά λίγη ώρα αργότερα. Η 36χρονη άρχισε και πάλι να καλεί σε βοήθεια όταν ο σύζυγός της άρχισε να την τραυματίζει με το στιλέτο που κρατούσε, στο λαιμό, την κοιλιά και τα χέρια.

Οι γείτονες ευτυχώς ειδοποίησαν ξανά την αστυνομία και στο σημείο έφθασε η ομάδα της ΟΠΚΕ όπου μέσα σε ελάχιστα λεπτά τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Η 36χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου έγινε συρραφή των τραυμάτων της και αποχώρησε.

ΕΛ.ΑΣ.: Θέλουμε οι πολίτες να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά

Όπως δήλωσε το Σάββατο στην ΕΡΤ η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Υπαστυνόμος Α' Άννα Ευθυμίου: «Εμείς θέλουμε οι πολίτες να καταγγέλλουν, τέτοια περιστατικά. Ο τρόπος διαχείρισης είναι μια εξαίρεση στον κανόνα και αυτό δεν αναιρεί το έργο των υπηρεσιών της Άμεσης Δράσης που χειρίζονται καθημερινά χιλιάδες περιστατικά μεταξύ των οποίων και ενδοοικογενειακής βίας με σωστά αποτελέσματα».

Ακόμη, υπενθύμισε πως με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα λειτουργήσουν πιλοτικά κάποια γραφεία που θα χειρίζονται περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε προανακριτικό επίπεδο και θα συστηθούν με εξειδικευμένο περιστατικό.

Η επρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε πως το 2020 υπήρξε αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και στην συντριπτική πλειονότητα τους τα θύματα ήταν γυναίκες και το 2021 διαφαίνεται μια αύξηση. «Δεν μπορούμε να μιλάμε πάντως για έξαρση», είπε.

Όπως σημείωσε, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο και ρόλο παίζει και η κοινωνία και συνεργασία όλων των φορέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ