ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αχαΐα - Πρόεδρος κοινότητας Καμαρών: Μετράμε τις πληγές μας

Φωτιά Αχαΐα - Πρόεδρος κοινότητας Καμαρών: Μετράμε τις πληγές μας
Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για την πρώτη μέρα μετά τη μεγάλη φωτιά μίλησε ο πρόεδρος της κοινότητας Καμαρών, Αιγιαλείας, Παναγιώτης Περλέγκας.

Ο κ. Περλέγκας είπε χαρακτηριστικά «Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε με υπομονή και μετράμε τις πληγές μας από την μεγάλη φωτιά».

Όπως εξηγεί, «υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή, με αποτέλεσμα οι αγρότες να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές».

Όσον αφορά στις κατοικίες, ο Παναγιώτης Περλέγκας, λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «ευτυχώς στην περιοχή μας δεν υπάρχει κάποιο σπίτι που να είναι καμένο, εκτός από ένα, που έχει υποστεί ζημιές στην κεραμοσκεπή».

Σχετικά με τις υποδομές, ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρει στο Πρακτορείο ότι «η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί, ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται συνεχώς και επαναφέρουν σταδιακά το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτια και επιχειρήσεις».

Υπενθυμίζεται πως βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά που μαίνεται από τις 12:25 το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας, χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια της Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας.

Από νωρίς το πρωί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονταν σε πλήρη επιχειρησιακή δράση στην περιοχή, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, να συντονίζει το έργο της κατάσβεσης.

Ειδικότερα, μέχρι και αυτή την ώρα επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά Αχαΐα: Εικόνες καταστροφής - Παρανάλωμα του πυρός δεκάδες σπίτια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ