ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Χωρίς κυρώσεις οι υποψήφιοι οδηγοί που δεν θα προσέλθουν για πρακτικές εξετάσεις

Καύσωνας: Χωρίς κυρώσεις οι υποψήφιοι οδηγοί που δεν θα προσέλθουν για πρακτικές εξετάσεις
INTIME

Να επαναπρογραμματίσουν την εξέτασή τους σε νέα ημερομηνία μπορούν οι υποψήφιοι οδηγοί που δεν μετείχαν στις προγραμματισμένες πρακτικές εξετάσεις, λόγω καύσωνα στην Αττική, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Β. Γιαννακόπουλος, θεωρείται δικαιολογημένη η μη προσέλευση των υποψήφιων στις προγραμματισμένες πρακτικές εξετάσεις έως και τις 4 Αυγούστου ενώ διακόπτονται οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και οδηγών από τις 13 έως και τις 20 Αυγούστου.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το σύνολο των διαθέσιμων κλιματιζόμενων χώρων της Αττικής επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=5006&Itemid=323

Σημειώνεται ότι όπως ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης διενεργούνται ακόμα και τις Κυριακές, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής προς το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι οδηγοί που βρίσκονταν σε πολύμηνη αναμονή λόγω αναστολής των εξετάσεων, εξαιτίας της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, «με εντολή του Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, δύνανται να διενεργούνται και κατά τις Κυριακές».

Παράλληλα, με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών ο κ. Πατούλης είχε ζητήσει να αυξηθεί η πληρότητα στις αίθουσες εξέτασης με υποχρεωτική διενέργεια self test έως και 24 ώρες πριν την εξέταση για τους υποψηφίους και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για τους εξεταστές, με απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ