ΕΛΛΑΔΑ

Στο ίδιο κελί Φιλιππίδης και Λιγνάδης - Αίτημα αποφυλάκισης θα καταθέσει ο ηθοποιός

Στο ίδιο κελί Φιλιππίδης και Λιγνάδης - Αίτημα αποφυλάκισης θα καταθέσει ο ηθοποιός
Από τη μεταγωγή του Πέτρου Φιλιππίδη, όπως μεταδόθηκε από την τηλεόραση του Star (Screen grab)

Στον ίδιο θάλαμο των φυλακών Τριπόλεως θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι οι Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης, οι οποίοι κατηγορούνται για κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικά εγκλήματα.

Στον τρίτο θάλαμο των φυλακών της Τρίπολης οδηγήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, που κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, ενώ βρισκόταν από την περασμένη Τετάρτη σε ειδικό χώρο καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

Στο ίδιο κελί παραμένει επίσης προφυλακιστέος ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Οι δύο «πρωταγωνιστές» του ελληνικού #MeToo θα μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο με πάνω από 20 κρατούμενους καθώς οι συγκεκριμένες φυλακές δεν διαθέτουν ξεχωριστά κελιά.

Σύμφωνα με τον Alpha η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, ήταν η πρώτη επίσκεψη του ηθοποιού στις φυλακές ενώ -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- ο κατηγορούμενος αναμένεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης το επόμενο διάστημα, μέσω του δικηγόρου του.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Ιουλίου, ο προφυλακισμένος για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρης Λιγνάδης, έχει αιτηθεί την αποφυλάκισή του, ζητώντας να τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης υπό το ηλεκτρονικό σύστημα γεωντοπισμού, γνωστό ως «βραχιολάκι» και μάλιστα με δικά του έξοδα.

Θεατρική παράσταση με Λιγνάδη και θεατή... τον Φιλιππίδη

Στα… σκαριά βρίσκεται θεατρική παράσταση που πρόκειται να «ανέβει» στις φυλακές Τρίποληςκαι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, πρόκειται να συμμετάσχει και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης- επιμόρφωσης για τους κρατούμενους.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες πολιτιστικές δράσεις επιδοτούνται από διάφορα προγράμματα των Περιφερειών της χώρας (η συγκεκριμένη στις φυλακές Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου) και αποσκοπούν στην ανάπτυξη εργαλείων των κρατουμένων, όπως η δημιουργικότητα, η σημασία της ομαδικότητας, η δύναμη της αυτοβελτίωσης κ.α.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ