ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ρόδος: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο νησί

Φωτιά Ρόδος: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο νησί
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στη Ρόδο, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός για τις αναζωπυρώσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση με τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, στη Ρόδο, εμφανίζει βελτίωση και το βράδυ της Δευτέρας είναι πιο καλή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες, αποφάσισαν την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε διότι μέχρι αυτή την ώρα, λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει σβηστεί η εστία φωτιάςπου υπήρχε στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και των διάσπαρτων μικρών εστιών πυρκαγιάς που υπάρχουν, εξακολουθούν να δίνουν μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές.

Η πυρκαγιά από το πρωί της Δευτέρας δεν έχει επεκταθεί, υπάρχουν όμως αρκετές εστίες στον χώρο όπου αναπτύχθηκε την Κυριακή, μεταξύ των χωριών Θολού, Μαριτσών και Ψίνθου.

Όλη τη διάρκεια της ημέρας για την αντιμετώπιση της υπήρχαν συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και έντονη κινητοποίηση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που ενισχύθηκαν μάλιστα με οχήματα και προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές πρόκειται να μείνουν σε επιφυλακή όλη τη διάρκεια της νύκτας για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ