ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Μήνυμα από το 112

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Μήνυμα από το 112
CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Σε υπαίθριο χώρο ξέσπασε φωτιά λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι στην περιοχή της Δροσοπηγής, στα βόρεια της Αττικής.

Όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Newsbomb.gr, μόλις έλαβαν σήμα για την πυρκαγιά οι δυνάμεις κατευθύνθηκαν στο σημείο.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι έχει γίνει διακοπή ρεύματος, στο τμήμα Πειραιάς-Πολυδένδρι. Παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα Οινόη-Πειραιάς με εντολή της Πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα, καθυστερήσεις και ακυρώσεις σημειώνονται στα δρομολόγια Χαλκίδας, καθώς και στον άξονα Αθήνας Θεσσαλονίκης και αεροδρομίου. Τα δρομολόγια από Κιάτο τερματίζουν στα Λιόσια.

Ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους των βορείων της Αττικής προκειμένου να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ