ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες
CNN GREECE/ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Τραγική η κατάσταση για τους κατοίκους της περιοχής - Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες - Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί δεκάδες σπίτια στη Βαρυμπόμπη.

Ανεξέλεγκτη πορεία έχει πάρει η φωτιά που κατακαίει από το μεσημέρι της Τρίτης (3/8/2021) την περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί δεκάδες σπίτια.

Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα δόθηκε και επισήμως εντολή εκκένωσης της περιοχής των Θρακομακεδόνων.

Εν τω μεταξύ, στην εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης «Χαρούμενο Χωριό», που λειτουργεί σε χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ. στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, προχώρησε στις 3 το μεσημέρι η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», από όπου τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, στην κατασκήνωση φιλοξενούνταν 64 παιδιά, 29 ομαδάρχες και 9 εργαζόμενοι. Λεωφορεία παρέλαβαν τα παιδιά, τα οποία συντεταγμένα και υπό τη συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. κατέφθασαν σε χώρο στάθμευσης του σταθμού της Γραμμής 1 «Ειρήνη». Από εκεί οι γονείς, που είχαν ήδη ενημερωθεί, παραλαμβάνουν τα παιδιά τους.

Η κατασκήνωση εκκενώθηκε και από τους εργαζόμενους, αλλά και ομαδάρχες, που είχαν παραμείνει εθελοντικά ως ομάδες πυρασφάλειας, με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Οι 102 συνολικά διαμένοντες στην κατασκήνωση είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

«Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ., την Π.Υ. και τους εργαζόμενους στην κατασκήνωση για την πολύτιμη συνδρομή τους στην επιτυχημένη έκβαση της επιχείρησης απομάκρυνσης των παιδιών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ