ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αγωνιώδεις προσπάθειες για εγκλωβισμένους

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αγωνιώδεις προσπάθειες για εγκλωβισμένους
INTIME

Ανεξέλεγκτα μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες σε τρεις μεγάλες εστίες. Ήδη έχουν εκκενωθεί η Βαρυμπόμπη -όπου σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες-, οι Αδάμες και οι Θρακομακεδόνες, ενώ αυτήν την ώρα εκκενώνεται το Ολυμπιακό Χωριό. Την ίδια ώρα, πυροσβέστες και αστυνομικοί χτυπούν πόρτες σπιτιών για τυχόν εγκλωβισμένους, καθώς αρκετές ήταν οι κλήσεις που έγιναν από κατοίκους που δεν κατάφεραν να διαφύγουν. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 14 κλήσεις για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται η πυρκαγιά, έχουν γίνει στην Άμεση Δράση. Περιπολικά οργώνουν την περιοχή με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να προσεγγίσουν και να απομακρύνουν τους πολίτες.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ αναφέρουν ότι θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του. Περιπολικό στο οποίο επιβαίνει η κόρη του ζευγαριού επιχειρεί να προσεγγίσει στο σημείο.

Ήδη, με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία.

Παράλληλα, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν οδηγούς να απομακρυνθούν από το σημείο. Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ.

Επίσης, από τις 14 αναφορές για εγκλωβισμούς παραμένουν ακόμη τρεις σε εκκρεμότητα χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Σημειώνεται ότι με αναπνευστικά προβλήματα έχουν μεταφερθεί τέσσερα άτομα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Αυτήν την ώρα μεταφέρονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ακόμη τρία άτομα σε νοσοκομεία της Αττικής.

Αργά το απόγευμα εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες και το Ολυμπιακό Χωριό. Εν τω μεταξύ διακόπηκε και πάλι η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά και από το ύψος της Λυκόβρυσης προς Λαμία.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς σε λίγη ώρα αποσύρονται τα εναέρια μέσα. Στις 21:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα προχωρήσει σε έκτακτη ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση με το πύρινο μέτωπο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα φωτιάς. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, επισημαίνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ