Φωτιά Μεσσηνία: Σε παραλίες ξενύχτησε ο κόσμος, κάηκαν σπίτια
Δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι στη Μεσσηνία καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες στο CNN Greece, ο κόσμος έφυγε από τα σπίτια του και ξενύχτησε σε παραλίες και μπαρ.
Στον οικισμό Λιβαδάκια, αρκετά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.
Αργά σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης, κάτοικοι και περίοικοι στην ευρύτερη περιοχή έλαβαν μήνυμα μέσω της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης 112 για εκκένωση με υπόδειξη να κατευθυνθούν προς Κορώνη.
Πολλές οικογένειες ωστόσο αποφάσισαν να κοιμηθούν κοντά στη θάλασσα.
Πάντως, η εικόνα πάντως είναι καλύτερη σήμερα και στα δύο πύρινα μέτωπα σε Βασιλίτσι και Βλαχόπουλο όπου υπάρχουν με διάσπαρτες εστίες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της φωτιάς στο Βασιλίτσι επιχειρούν 74 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού από αέρος.
Στην περιοχή Βλαχόπουλο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Από τη Ραφήνα ξεκίνησαν οι δράσεις του προγράμματος για την προστασία των θαλασσών “Ocean Stewards”
13:17
Πώς τα 500 δισ. δολάρια για διόδια από τα Στενά του Ορμούζ θα άλλαζαν για πάντα τη μορφή της Μέσης Ανατολής
13:12
Η εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν - Τι αποκάλυψε ο Βανς
13:07
ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2027: Σκέρτσος για μπλόκο στα Social Media ανηλίκων: Το επιχειρηματικό μοντέλο από τις πλατφόρμες λειτουργεί χωρίς όρια - Να δούμε και το ζήτημα των κυρώσεων
13:00