Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ολονύχτια συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο μέτωπο
Ανανεώθηκε:
Eθελοντές Σαμαρείτες - Διασώστες του Ε.Ε.Σ. επιχειρούν από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη Αττικής, συνδράμοντας στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και βοηθώντας πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Συγκεκριμένα, 30μελές κλιμάκιο Εθελοντών - Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όλη τη νύχτα της Τρίτης επιχειρούσε ακούραστα στις πυρόπληκτες περιοχές, διευκολύνοντας το εξαιρετικά δύσκολο έργο των πυροσβεστών και παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες και Είδη Πρώτης Ανάγκης σε πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους για λόγους ασφαλείας.
Σταθμός Α’ Βοηθειών στη Γέφυρα της Βαρυμπόμπης
Αργά το απόγευμα της Τρίτης, κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στήθηκε σταθμός Α’ Βοηθειών στην γέφυρα Βαρυμπόμπης, όπου οι εξειδικευμένοι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. αντιμετωπίζουν τραυματισμούς από τη δράση κατάσβεσης και όλη τη νύχτα προσέφεραν ακούραστα τις υπηρεσίες τους σε τραυματισμένους πολίτες και πυροσβέστες που είχαν υποστεί εγκαύματα ή αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.
Διάσωση κατοικίδιων ζώων από τις φλόγες
Παράλληλα όμως οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. δεν ξεχνάνε και τους τετράποδους φίλους μας που αναζητούν βοήθεια μέσα στη πύρινη κόλαση της φωτιάς. Μάλιστα, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. περισυνέλλεξαν και προσέφεραν φροντίδα σε σκύλο που βρέθηκε τρομαγμένος και αβοήθητος μέσα σε μία αυλή σπιτιού, ανάμεσα στις φλόγες.
Οι εθελοντές θα συνεχίσουν να επιχειρούν όπου κρίνεται αναγκαίο, βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική.
Για πρώτη φορά έπειτα από 50 και πλέον χρόνια οι ΗΠΑ κατέγραψαν το 2025 αρνητική καθαρή μετανάστευση
17:47
Λύκος περπατάει ανάμεσα σε σπίτια στο Χαϊδάρι: Οδηγίες του Δήμου προς τους πολίτες(vid)
17:37
Επιτεύχθηκε συμφωνία για τη σύνθεση της 15μελούς επιτροπής τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας
17:26
Εξαφάνιση 16χρονης: Μαθητές την προσέγγισαν στου Ζωγράφου - «Της μιλήσαμε, αλλά εκείνη έφυγε» (vid)
17:14