ΕΛΛΑΔΑ

Αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΒΙΑΝΕΞ – Αναλαμβάνει την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης

Αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΒΙΑΝΕΞ – Αναλαμβάνει την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης

Μια τεράστια έκταση, από τα πρώην βασιλικά κτήματα, τη Βαρυμπόμπη, το Τατόϊ, έως τις Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες παραδόθηκε στο έλεος της φωτιάς. Δεκάδες σπίτια, αυτοκίνητα αλλά και χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους έγιναν στάχτη. Οι φλόγες πλησίασαν και τη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στη Βαρυμπόμπη. Τώρα, η ΒΙΑΝΕΞ προχωρά στην άμεση στήριξη για την οργανωμένη αναδάσωση της ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης, ώστε να συμβάλει εμπράκτως στην προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος.

Μια από τις βασικές ιδρυτικές αρχές της ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και συνολικά της οικογένειας Γιαννακόπουλου ήταν, είναι και θα είναι να βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα πολίτη και την Ελλάδα, όποτε υπάρχει ανάγκη.

Όλοι μας παρακολουθήσαμε το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράχθηκε σε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και του Τατοϊου. Ένα έγκλημα που δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο στο σήμερα και στη ζωή των Ελλήνων του Λεκανοπεδίου, αλλά και στο μέλλον των παιδιών μας.

Η ΒΙΑΝΕΞ, θέλοντας να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και σαν θεματοφύλακας αξιών και πολιτισμού ανακοινώνει πως θα ηγηθεί της προσπάθειας αναδάσωσης της περιοχής έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το βιοτικό μέλλον της ελληνικής οικογένειας σε ένα πράσινο περιβάλλον.


Η ΒΙΑΝΕΞ προσφέρει άμεσα 100.000 ευρώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με το οποίο και θα συνεργαστεί ώστε να πραγματοποιηθεί η μελέτη για την οργανωμένη αναδάσωση της περιοχής.

Tαυτόχρονα, δηλώνουμε πως ούσα η μεγαλύτερη επιχείρηση της ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης, θα παρακολουθούμε καθημερινά για τα επόμενα χρόνια την πορεία της αναδάσωσης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα παραδώσουμε ένα καλύτερο πνεύμονα πρασίνου από ότι πριν.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις, καθώς επιθυμία του Ομίλου Βιανέξ και των 1.300 εργαζομένων της είναι να ηγηθούν της συνολικής προσπάθειας που θα γίνει για την ανάπλαση της περιοχής, ξεκινώντας συμβολικά με το φύτευμα των πρώτων 1.300 δέντρων της νέας εποχής. Στη προσπάθεια αυτή καλούμε και τις άλλες επιχειρήσεις της περιοχής να συνεργαστούμε σε κοινές δράσεις ώστε όλοι ενωμένοι να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον που ζούμε και δουλεύουμε. Οι δράσεις που θα αναπτύξουμε δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ