ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση Μητσοτάκη για τα πύρινα μέτωπα της χώρας - Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε Δροσοπηγή και Κρυονέρι

Ενημέρωση Μητσοτάκη για τα πύρινα μέτωπα της χώρας - Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε Δροσοπηγή και Κρυονέρι
Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στη συνέχεια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι όπου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι φλόγες μπήκαν στη Δροσοπηγή και καίγονται σπίτια ενώ βρίσκονται ήδη λίγα μέτρα έξω από το Κρυονέρι.

Τεράστιες διαστάσεις έχει πλέον η πυρκαγιά στη βόρεια Αττική, με εντολές εκκένωσης να έχουν δοθεί για Κρυονέρι, Κοκκινόβραχο, Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Κρυονέρι, Αφίδνες και Κοκκινόβραχος. Λίγο αργότερα εστάλει μήνυμα από το 112 το οποίο κάλεσε τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας να εκκενώσουν Ωρωπό.

Δύο πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά με εγκαύματα στα χέρια, ο ένας από τον Κόμβο Κρυονερίου και ο δεύτερος από την περιοχή Μαρκούνια.

Στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο επίγεια, όσο και από αέρος, ωστόσο η πύρινη λαίλαπα φαίνεται να μην σταματάει πουθενά.

Επειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων.

Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων, όπως σημειώνει, έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ