ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά και στη Φωκίδα: Εκκενώθηκαν τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα

Φωτιά και στη Φωκίδα: Εκκενώθηκαν τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα
CNN Greece

Για την εκκένωση της Ελαίας και της Καλλιθέας της Φωκίδας ενημέρωσε τους κατοίκους των δύο χωριών η Πολιτική Προστασία μέσω του 112, της Πυροσβεστικής Υπηρεσία και της Αστυνομίας, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή και γρήγορα πήρε διαστάσεις. Οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν προς τον Άγιο Σπυρίδωνα, που βρίσκεται στην παραλία του Δήμου Δωρίδος.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ελαία Φωκίδας εκκενώστε τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Παράλληλα δεύτερο μήνυμα που εστάλη από το 112 ζητά και από τους κατοόικους της Καλλιθέας να απομακρυνθούν: «Αν βρίσκεστε στην Καλλιθέα Φωκίδας εκκενώστε τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα». Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε χαμηλή βλάστηση και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και κινήθηκε απειλητικά στο χωριό Ελαία, στα βόρεια από τα παραλιακά χωριά Γλυφάδα, Σπηλιά, Άγιος Σπυρίδων και το νησί Τριζόνια.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Λουκά Καραδήμο, «η πυρκαγιά πέρασε πάρα πολύ κοντά στο χωριό και έκαψε ορισμένα παλιά σπίτια που βρίσκονται εκεί και συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση και ελιές αλλά έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για το χωριό».

Στην περιοχή επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Φωκίδα και από την ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ