ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα 112 σε όλη τη χώρα: «Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς»

Μήνυμα 112 σε όλη τη χώρα: «Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς»
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ η Πολιτική Προστασία απέστειλε έκτακτο μήνυμα 112 προς όλους τους πολίτες σε όλη τη χώρα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχει πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες.

«Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς», έγραφε το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως., π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης. Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Σε κόκκινο συναγερμό έξι περιφέρειες

Έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις και αν κληθούν να εκκενώσουν τα σπίτια τους να το κάνουν ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρχών απηύθυνε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Δροσοπηγή και Κρυονέρι Αττικής μετά τις αναζωπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης, αλλά και εκείνα σε Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία και Γρεβενά.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυποργός, έξι περιφέρειες συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ενώ με την Πολιτική Προστασία έχει καταστρωθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και αν δοθεί εντολή εκκένωσης από κάποια περιοχή να συμμορφωθούν, προειδοποιώντας ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ