ΕΛΛΑΔΑ

Με λουλούδια διαμαρτυρήθηκαν προσφυγόπουλα στην Ειδομένη

Με λουλούδια διαμαρτυρήθηκαν προσφυγόπουλα στην Ειδομένη
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Κρατώντας λευκά λουλούδια αλλά και ένα πανό που έγραφε “We are killed silently” (Μας σκοτώνουν σιωπηλά) διαμαρτυρήθηκε μια ομάδα προσφυγόπουλων από τον καταυλισμό της Ειδομένης, έναντι των κλειστών συνόρων.

Τα παιδιά προχώρησαν ως τη σιδερόφραχτη πύλη πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ως μια ειρηνική διαμαρτυρία για να ανοίξουν τα σύνορα.

Η αστυνομία τους έδωσε άδεια να φτάσουν ως το φράχτη, όπου στη συνέχεια άφησαν κάποια λουλούδια πάνω στις γραμμές, ενώ πέταξαν μερικά στην άλλη πλευρά, όπου είναι ανεπτυγμένες οι δυνάμεις της γειτονικής χώρας.
Τα παιδιά κάθισαν για λίγο πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό της Ειδομένης διαμένουν υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης 11.280 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες και μικρά παιδιά, οι οποίοι ελπίζουν σε άνοιγμα των συνόρων για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον των προσφύγων για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης παρουσιάζεται αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός εκείνων που ενδιαφέρονται να αιτηθούν ασύλου στην Ελλάδα καθώς και αυτών που επιθυμούν οικογενειακή επανένωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ