ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Πλήρης εκκένωση της δομής μεταναστών στη Μαλακάσα

Φωτιά Αττική: Πλήρης εκκένωση της δομής μεταναστών στη Μαλακάσα
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Julio Cortez

Στην πλήρη εκκένωση των αιτούντων άσυλο από τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας προχωρούν οι αρχές, καθώς ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Αττική

Το σύνολο των διαμενόντων στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας αναμένεται να μεταφερθεί στη δομη της Ριτσώνας, καθώς και άλλες δομές της επικράτειας. Στη μεταφορά συμμετέχουν περίπου 20 λεωφορεία και προσωπικό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Νωρίτερα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με οδηγίες του συντονιστικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας, προχωρά στην προληπτική εκκένωση ευπαθών ομάδων από τη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο της Μαλακάσας. Οι εν λόγω διαμένοντες θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση των περιοχών Καπανδρίτι και Πολυδένδρι με την πύρινη λαίλαπα να «καταπίνει» σπίτια και κολώνες της ΔΕΗ σε Αφίδνες, Δροσοπηγή και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα μέχρι τις 9 Αυγούστου

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως., π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ