ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Εκκενώνεται το Γύθειο - Σκάφη του λιμενικού σπεύδουν στο Βαθύ

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Εκκενώνεται το Γύθειο - Σκάφη του λιμενικού σπεύδουν στο Βαθύ
Screen Grab

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ανατολική Μάνη όπου σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή την ώρα εκκενώνονται το Γύθειο και το Μαυροβούνι. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο χωριό Βαθύ Γυθείου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με προορισμό το Γύθειο.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση στο Γύθειο.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης», ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

lakonia-fotia-mani.jpg
Μαύρος ουρανός εξαιτίας της φωτιάς στη Μάνη, όπως φαίνεται από τη Λακωνία απέναντιΠηγή: CNN Greece

Όπως εξήγησε, «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου», ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους περισσότερες από 10 κοινότητες.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο Θεόδωρος Βερούτης είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Επίσης, είπε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».

Διακοπή κυκλοφορίας

Τόσο η νέα Εθνική Οδός Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας όσο και η παλαιά Εθνική Οδός Τρίπολης – Καλαμάτας, έχουν «κοπεί» σε συγκεκριμένα σημεία από την Αστυνομία και οι πολίτες παρακαλούνται να μην επιχειρούν να βρουν τρόπο να προσεγγίσουν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα καθώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος λόγω των πυρκαγιών.

Μάλιστα, είναι αυξημένος ο κίνδυνος όχι τόσο για πιθανή προσέγγιση της πυρκαγιάς στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Πελοποννήσου όσο λόγω της μειωμένης ορατότητας που έχουν προκαλέσει οι καπνοί και οι στάχτες από τα μέτωπα των γύρω περιοχών.

Αναλυτικά τα σημεία που έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

Στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 172,7 (σταθμός διοδίων Μάναρη) και 210,6 (ανισόπεδος κόμβος Τσακώνας)
Στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 37,5 (στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λεονταρίου Αρκαδίας) και 59 (στο ύψος του κόμβου Τσακώνας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ